места

ДА! ПастОчино – грешката е вярна

1

На италиански думата за сладкишче, което навремето наричахме петифура, е pasticcino. Незнайно защо едно приятно софийско заведение е наречено PastOccino. Както се казва, грешката е вярна – граматически е налице, но съдържателно нещата са ОК. Опитахме например бадемовата торта, която предлагат – петифурки, демек пастИчини, нямаше, та останахме доволни.

Интериорът е приятен, обслужването е вежливо, менюто не е голямо, както всъщност е и прието в един уважаващ себе си италиански ресторант – в него трябва да впечатлят госта с умение, не с многотия, като в някоя балканска кръчма. Така че в навъсени и не чак толкова есенни дни адресът на добрата стара улица Сан Стефано, която около ъглите с Шейново и с Шипка е страхотен кулинарен и барен хъб не би бил грешен за посещение.