профили

Юсеин Болт

Юсеин Болт

Рождена дата: 21.08.1986
Пол: Мъж
Ръст: 196 см.

Юсеин Болт е спринтьор от Ямайка. Роден е на 21.08.1986 г. и е висок 196 см. Болт има записани на името си 3 олимпийски титли, придружени с 3 световни рекорда от Олимпиадата в Пекин. Заради тези постижения невероятният атлет бе посочен за единствения, който може да оспорва славата на Майкъл Фелпс като герой номер едно на игрите, а на Карл Луис като феноменален лекоатлет. Единият от рекордите на Болт - този на 200 м гладко бягане - бе обявен за един от най-запомнящите се в историята на спорта.Интерес представлява формулата за успех на спортиста - той твърди, че за него най-важно е храненето и, по-конкретно, любимото му пиле с картофи! Естествено, съчетано със строг тренировъчен режим. Юсеин не започва от дете да се занимава с атлетика. Предпочита други спортове като бейзбола. Наблюдавал развитието му, неговият учител по физическо възпитание го насочил към пистата и така се родила звездата на Болт.

Юсеин Болт спечели финал в бягането на 200 метра, като постави и нов световен рекорд. Най-бързият мъж на планетата, човекът, който спечели без никакви проблеми на 100 метра, "счупи" световния рекорд в същата дисциплина, след като се спря на финала, сега триумфира и на 200 метра. Именно по-дългата дистанция е и специалитетът на Болт.

С невероятно бягане, пределна концентрация и мотивиран на 100 % Болт проведе финала. Фантастични 200 метра и Болт спря хронометрите на 19.30, време, което е с 2 стотни по-добро от досегашният световен рекорд, поставен от Майкъл Джонсън на 1 август 1996 година. Рекорд, издържал 12 години, бе пратен в историята с лекота. А Болт имаше и 0.9 метра в секунда насрещен вятър.

отпечатай новината

Новини

Юсеин Болт с коронавирус след рожденния си ден

Юсеин Болт е болен от коронавирус. Спринтьорът е дал...

Юсеин Болт отпразнува края на кариерата си

Краят на една велика кариера заслужава страхотен купон! А...

Ивет и легендата

Юсейн Болт завърши блестящата си кариера по ужасен начин...

Юсеин Болт е победителят на Световното първенство в Лондон

От заснетият кадър на финала на Световното първенство в...

Юсеин Болт в легло със студентка

Най-бързият човек на планетата - Юсеин Болт, изглежда се...

Бадминтониските ни редом до най-бързия човек в света

Какво ли е да се изправиш редом до най-бързия човек на...

Болт прави $21 млн. годишно с 3 дни работа

Юсеин Болт, напук на всички български коментатори и...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !