профили

Сезар Сиело Филь

Сезар Сиело Филь

Рождена дата: 10.01.1987
Пол: Мъж

Световният шампион в спринта на 50 м от първенството в Барселона 2013 изкачи върха на планетата за трети пореден път. Сезар Сиело Фильо е роден на 10 януари 1987 г. в провинция Сау Паулу. Златните му световни медали са общо 6, има и 2 рекорда. Той е и олимпийски шампион от Пекин 2008 година.

Дори при активен Фелпс два пъти бразилецът е коронован за Най-добър плувец на планетата. През 2011 г. обаче той дава полижителна проба за използване на фуросемит, който освен допинг може да се използва и за покриване на следите от други забранени стимуланти. Същата година е трагична за него и в личен план, тъй като се разделя с приятелката си - Мис Бразилия 2011 Присила Мачадо.

За разлика от допинг теста, който след поискан от Сиело арбитраж и признат за невалиден, с момичето няма втори шанс. В момента ходи с моделката Кели Гиш, след като преди нея си дава година пауза от опасни връзки. Малко известен факт е, че най-бързият мъж във вода, който печели титлите със стила кроул, всъщност започва като "гърбист", т.е.плува в дисциплината "гръб". На 15 г. той заминава да развива таланта си в Америка и го преквалифицират в свободния стил. На 18 вече е студент в университа Оубърн, където завършва Международни икономически отношения.
 

отпечатай новината

Новини

Няма новини, свързани с този профил.

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !