профили

Саманта Фокс

Саманта Фокс

Рождена дата: 15.04.1966
Пол: Жена

Цялата носталгия, която започва да нахлува покрай наближаването на 25-годишнината, откакто соцът си отиде на 10 ноември 1989 г. се дължи на много фактори. Сред най-мощните е диско музиката – символ на отдавна забравеното благоденствие и на нашия, и на т.нар. свободен свят през 80-те години. Епоха, олицетворявана от гърдите на едно английско момиче на име Саманта Фокс.

Жената с име на лисица (точно това означава в превод нейната фамилия) грееше от плакатите във всеки ТИР или друг камион. Песните й звучаха по купони. Русата й грива и пищните форми бяха по-голям символ на Запада от брошките на Маргарет Тачър и изкуствените зъби на Рейгън.
Но според максимата не се знае знае ли се, се оказва, че почти нищо не знаем за Саманта Фокс. За да не ви стряскаме започваме с познатото и постепенно ще стигаме към онова, което шокира.

Връстницата на Станишев пробива в шоубизнеса още на 16. Каката на лидера на европейските социалисти само с 20 дни го прави ослепително. Снима се гола на прочутата трета страница на „Сън” – мястото, където едни жени стават звезди, а други просто стават за срам. Обикновено най-много срам всъщност берат техните роднини. Случаят със Саманта изобщо не е такъв. Причината е, че дъщерята на дърводелец от покрайнините на Лондон няма никаква проблеми с техните. Те даже я насърчават да радва очите на мъжете на Острова със своите прелести.

Мама и тате я бутат да се съблича по вестници и списания. Това за бащата е шанс и той самит, и неговото момиче да избягат от бедността. Успява, защото като мениджър й осигурява толкова ангажименти, че Саманта е призната за най-сниманата жена във Великобритания на 80-те години. А неотдавна получи титлата „Момиче от 3-та страница за всички времена”. Някой предлага на амбициозния татко да пробва щерката и в попмузиката по формула, която по-късно претворява в живота родният шоуимператор Пайнера: „Голяма цица – голяма певица”. Когато на пазара в Англия, а след това и в чужбина се появява дебютното парче на Саманта, озаглавено провокативно Touch Me (I Want Your Body) или „Докосни ме (Искам твоето тяло)”, то веднага се превръща в хит номер 1. И оглавява ранглистите в 17 държави.

Не само на Стария континент, но и по целия свят – от Канада до Австралия. Успехът е наистина сензационен! Толкова е голям, че дори пробива Желязната завеса и стига до България, където само Саманта успява да надвие за сърцата на шофьори, фризьорки и продавачки (каквото е нейната майка) Лепа Брена, а за тогавашния елит тя също е интересна, понеже е нещо като „забранения плод на Запада”. В държава, където за секс не се говори, еротиката е забранена, а диското не е одобрявано, но не е и преследвано, блондинката е истински тайфун. Фокс издава цял албум, следващата година пуска и втори. В нейното творчество, ако можем така да го наречем се появяват още силни парчета като: Nothing's Gonna Stop Me Now, I Surrender (To the Spirit of the Night), както и още няколко. Следва трети албум, после още и още колекции. Саманта се вдъхновява от успеха и решава, че е достатъчно добра, за да пише сама хитове.

Под чуждо име композира английската песен за „Евровизия”. През 1995 г., както и супер хита Dreams за All Saints. Поради глупави притеснения под първото парче се подписва като Сокс, а по второто като Karen Wilkin, защото групата отказва да запише песента, ако се използва истинското име на композиторката. И до днес Саманта издава златните си песни в различни компилации. През 2010 г. пък се събира с друга супер звезда и едрогърд секс символ от златната епоха на диското – италианката Сабрина, за да запишат заедно кавър по хита на Блонди Call Me. Фокс се издържа не само с музика, но и с филмови и тв участия. Тя снима и боливудски, и холивудски филми, и британски сериали. Пред камерата, където не постига нищо особено, застава с такива звезди като Пиърс Броснан. Пуска се и в някое друго риалити, защото те носят големи пари.

Успехът в кариерата обаче запълва пропастите в личния живот. Първото разочарование за мацката идва още на 25, когато открива, че собственият й баща, а дотогава и неин мениджър е откраднал повече от 1 милион паунда, което е почти 2,5 милиона днешни лева и много повече в равностойността им от 1991 г. Понеже той не си признава, тя решава да го осъди и завежда дело. Процесът, за радост на жълтата преса, се точи 4 години. Завършва със споразумение, според което родителят се навива да върне 363 000 паунда от откраднатото. Мъката за бащата е огромна. Десетилетие до смъртта си няколко години по-късно той не си проговаря със своето момиче. Докато е в конфликт с родата, Саманта Фокс се преражда като християнка.

Може би звучи смешно, но тя е възпитаничка на Католическо училище. Както се казваше навремето – невероятно, но факт! На Саманта не й върви и с мъжете. На върха на славата й за нейно гадже се води австралиецът Питър Фостър. Ала изненадващо за мнозина тя отхвърля предложението му за брак. После се пиарства, че е имала връзка с Пол Стенли от „Кис”. После обаче се разбра, че всичко това е трябвало да прикрие голямата тайна на секс бомбата. А тя е, че Сам не си пада по мъже!

През 1999 г. тя демонстрира това пред целия свят като се яви като жури на конкурс за най-красива лесбийка. По онова време Фокс живее с Крис Боначи - австралийска китаристка. Двете живеят заедно, но дълго време не потвърждават любовната връзка помежду им. Накрая Крис си признава, но едва след раздялата. Тя разкрива, че преди нея в леглото на мъжкия блян Саманта се е въргаляла Деби Конър, която се водела нейна „най-добра приятелка”.

„Спала съм с много жениу, но съм обичала само Мира Стратън”! Най-страшното признание го прави през 2003 г. самата госпожица Фокс. „Хората казват, че съм гейка, а аз не знам какво съм. Знам само, че съм влюбена лудо в своята мениджърка и искам да прекарам остатъка от живота си с нея”, заявява най-категорично блондинката от тираджийските плакати. В знак на подкрепа към каузата на гейобществото, през юни 2011 г. Саманта Фокс даде на благотворителен търг своя най-прочут сутиен.

Снимка: бта 

отпечатай новината

Новини

Масажисти обработват Саманта Фокс

Малка, но здрава свита от масажисти ще се грижи за...

Си Си Кеч, Сандра и Саманта Фокс разпродадоха Арена Армеец

Пуснаха последните 1000 билета за най-големото диско...

Сабрина и Саманта Фокс в София инкогнито

Сексбомбите от 80-те години на миналия век Сабрина...

Саманта Фокс зацикли: България е много българска

Певицата Саманта Фокс реагира много неадекватно на...

Диско звездата Саманта Фокс идва в София

Незабравимата Саманта Фокс, която красеше с разголената...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !