профили

СиСи Кеч

СиСи Кеч

Рождена дата: 31.07.1964
Пол: Жена

След броени дни тя става на 50, но изглежда най-много на 35. Работи предимно в Русия, затова пък там участията са супер добре платени. В средата и в края на 80-те години беше мега звезда в България, а по нейния имидж хиляди родни девойки се ориентираха в модата и я копираха с подръчни материали. Тя е СиСи Кеч.

Дъщеря на холандка и немец, Каролине Катерине Мюлер е родена в дълбоката провинция на Нидерландия, а от 14-годишна се мести с майка си при таткото в малък град в Германия. Родителите й я записват в училище за прислужници. Там изучава всички тайни на прахосмученето, миенето, прането и готвенето. Докато се занимава с тези неприятни неща, блондинката си мечтае да стане дизайнерка. И се записва в такива курсове. Проблемът е, че се налага да практикува в завод, където се занимава основно с шиене на копчета. А и попада на изключително гаден шеф. Директорът е интригант, истерик и отвратителен тип, когото малката не може да понася. И никога не е доволен от нея. Тогава се появява случайността. Тя е с приятелки в малко ресторантче, когато се запознава с младежка група. Музикантите я пробват за певица и тя вече има нова мечта.

Ако имах прилична работа, никога не бих се хванала с пеене и кариера в шоубизнеса, но в онзи момент просто исках да се измъкна от ужасяващата действителност да се трепя в онази фабрика, разказва години по-късно красавицата.

Каро, както й викат всички, веднага започва да ходи на уроци по танци и по китара, заради които често закъснява за работа. Така избухва жесток скандал с шефа й, който буквално я разболява. Тогава се намесва бащата на госпожицата. Събира 20 000 марки и ги инвестира в нейната бъдеща шоубизнес кариера. Тя започва под псевдотима Карол Деан. Влиза в момичешка банда, даже записва с нея 2 сингъла. Но истинският успех идва 5 години след старта.

На конкурс за таланти в Хамбург, на който красавицата се явява, тя впечатлява Дитер Болен, който по онова време тъкмо е стъпил на върха с „Модърн толкинг”. Амбициозният певец и композитор иска да разшири успеха и да започне да лансира  нови звезди. Каро е оценена от него като идеална за това. Той й измисля новия псевдоним СиСи Кеч, а точно на 21-ия й рожден ден пуска нейния първи соло сингъл.

Стилът е същият като на „Модърн толкинг”, което заедно с привлекателния външен вид гарантира на певицата шеметен успех не само в Германия, но и отвъд нейните граници. Следващата година излиза нейният първи албум, който веднага става платинен. На корицата позира нейния любим котарак Морти. Триумфът й носи титлата „Кралица на евродиското”, когато на пазара излиза нейният четвърти и най-голям дотогава хит Heartbreak hotel (Хотелът на разбитите сърца). За него певицата получава първата си награда "Златен лъв". Следващото й парче Heaven and hell (Небеса и ад) е още по-голям шлагер и тя го пее с успех и до днес по участията си. Към него е заснет видедоклип на който са изобразени живи пантери и паяци, които дебнат в тъмното, а текста на песента е своеобразно предупреждение за всички млади красиви момичета, да бъдат внимателни, когато ходят да се забавляват през нощта. Той прокарва пътя на нейния втори албум, който излаз същата година – невероятна честота за пренаситения европейски пазар. Следващият й хит Are you man enough (Достатъчно ли си мъж) е написан по поръчка на Силвестър Сталоун за тогавашната му жена Бригите Нилсен, но Дитер Болен впоследствие решава, че ще го пее СиСи Кеч. Когато пуска своя трети албум в рамките на година и месец, евротурнето на блондинката достига и до България, където пее през декември 1987 г. в зала „Универсиада” и участва в новогодишната програма на БНТ. Освен у нас, тя пее още в Германия, Холандия, Испания, Белгия, Люксембург, Дания, Швеция, Италия и в цяла Източна Европа.

И точно, когато изглежда, че всичко е супер, идва големият проблем. Каро иска сама да пише песни, но продуцентът й Дитер Болен, който година по-рано се е разделил с дуетната си половинка Томас от „Модърн толкинг”, е твърдо против. Това изостря отношенията на певицата и нейния наставник и той едва не проваля издаването на поредния албум на СиСи. Това налага двамата да продължат агонизиращите си отношения за известно време. Ала те не могат да се оправят и Каро се отделя от Дитер като бяга в Лондон през 1989 г.

Работи с продуцентите на „Дюран Дюран” и „Ю Ту”, ала така и не успява да достигне успехите от германския си период. На всичкото отгоре, Каро разбира, че Дитер болен е регистрирал на свое име нейния псевдоним СиСи Кеч като търговска марка и тя няма право да го използва. Тя завежда дело срещу него. В крайна сметка успява да го спечели и името си остава за Каролине Катерине. За да демонстрира на света, че вече няма нищо общо с предишната СиСи, тя потъмнява косата си и я накъдря. Но това не й помага, защото много врати се затварят пред нея заради бойкота, който й налага Дитер Болен. При една от редките им срещи той й казва думите, които някога руският цар Иван Грозни казва към сина си: "Аз те създадох и аз ще те унищожа!". Налага се от 1990 до 1998 г. тя реално да прекрати музикалната си кариера като я спасяват само отделни гостувания в разпадащия се по онова време СССР. Руските олигарси обаче остават верни фенове на СиСи и тогава, и досега, осигуряват й високо платени участия, при това периодично и така буквално я спасяват от гладуване. Когато през 1998 г. Дитер си прощава с томас и възстановяват „Модърн толкинг”, той се сдобрява отново и с Каро. С неголям успех певицата отново се връща в шоубизнеса, но обявява края на музикалната си кариера през 2012 г. Въпреки това миналата Коледа и Нова година отново направи хитови и скъпи участия в Русия, включително през 20000 фенове на концерт в „Лужники” в Москва. Снимка: wikipedia.org

отпечатай новината

Новини

Няма новини, свързани с този профил.

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !