Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Ричард Рийд ни дава вдъхновение и житейски съвети

отпечатай новината

06.12.2017 17:45 | Видян 1599 пъти

Ричард Рийд ни дава вдъхновение и житейски съвети

Ричард Рийд е роден през 1973 г. в Къркхийтън, Западен Йоркшир. Завършва висшето си образование в Кеймбридж, след което постъпва на работа в рекламна агенция.

През 1998 г. заедно с приятели основава компанията за сокове и смутита Innocent. Марката става номер 1 в Европа и привлича вниманието на Coca-Cola, които я закупуват през 2013 г.

През 2013 г. Ричард основава фондовата компания JamJar Investments, чиято цел е да подкрепя и подпомага младите предприемачи в Европа. По време на миналогодишната церемония по честването на рождения ден на кралицата Рийд е удостоен със званието Командир на Ордена на Британската империя заради своите заслуги в областта на хранителната индустрия и благотворителната дейност.

Ричард твърди, че до голяма степен дължи успеха си на четири много добри съвета, всеки от които е получил в подходящия момент. Оттогава той проявява особен интерес към мъдрите съвети и винаги когато срещне успял човек, не пропуска да го помоли да сподели кое е най-важното, което е научил в живота си.

Авторът дарява всички приходи от бестселъра Ако мога да дам само един съвет... на благотворителни организации за работа с деца в неравностойно положение, борба с агресията и уличните банди. Списъкът с каузите е поместен в края на книгата.

В този сборник, който излиза в България благодарение на издателство Хермес, авторът описва срещите си с популярни и успели хора от сферата на политиката, бизнеса, изкуството, духовността, шоубизнеса, спорта.

Всички те са известни не само с таланта и постиженията си, но и с обществения си принос и благотворителна дейност. Представените в книгата личности споделят най-важния житейски урок, който са усвоили.

Кратките истории покриват богат спектър от човешкия опит и душевност, обобщени в ценни съвети: от препоръката на президента Бил Клинтън да забелязваме и уважаваме всеки човек, когото срещаме, до вярата в християнските ценности на приключенеца Беър Грилс, от британския хумор на актьора Джъд Лоу (Ако ще закъсняваш, наслади се на закъснението) до забележителния характер на оцелялата от холокоста Лили Ебърт (Винаги използвайте възможно най-пълноценно това, което имате, колкото и малко да е то).

Духовити, проникновени или дори изненадващи, съветите в тази книга вдъхновяват и провокират емоции и размисъл. Те ни напомнят, че всеки ден пред нас се откриват възможности не само да реализираме себе си, но и да направим света по-добро място за живеене.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !