Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

България е несигурна според немските туристи

отпечатай новината

18.12.2017 16:07 | Видян 1218 пъти

България е несигурна според немските туристи

Едва 18% от германците са на мнение, че България е безопасна дестинация, показват резултатите от проучване на анализаторската компания GfK.

Почти всяка година германците са първи по брой на чуждите туристи, посетили България. Тенденцията се засили още повече след терористичните атаки в Истанбул, заради които много хора пренасочиха почивките си към България и Гърция.

Именно заради атентатите в последните години германците вече поставят на челно място сред приоритетите си при организиране на екскурзия безопасността. Все повече от тях се отказват да посещават места, за които не са чували достатъчно добри отзиви.

Според проучването германските туристи се чувстват най-безопасно в собствената си държава, Австрия, Швейцария, Италия и скандинавските страни. По-малко от половината анкетирани посочват Испания като безопасна туристическа дестинация, но тя си остава най-посещаваната държава от германците.

47% са на мнение, че Канада е безопасно място, а 44 на сто мислят същото за Австралия. Южната ни съседка Гърция събира 34% от доверието на германците.

Едва 5% смятат, че Турция, Египет и Тунис са безопасни места, но това не пречи на милиони германци да посетят тези страни през последната година.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !