Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

17 хилядарки глоба за Серена

отпечатай новината

11.09.2018 13:24 | Видян 1341 пъти

17 хилядарки глоба за Серена

Серена Уилямс беше санкционирана, заради случилото се на финала на US Open, където игра срещу Наоми Осака. Американската тенисистка е наказана най-вече за това, че отправи словесна атака към съдията Карлос Рамос.

Уилямс го нарича „лъжец” и „крадец”, след като съдията първо й отправя предупреждение, тъй като смята че тя получава наставления от треньора си, а след това тенисистката се сдобива и с наказателна точка. Възмутената Серена реагира остро по време на мача, което според аудиторията е и причината той да завърши в полза на Осака.
За думите си срещу Рамос, Серена е глобена с 10 хил. долара, за предупреждението – 4 хил., а за счупването на ракетата – още 3 хил.

Американката иска официално извинение от съдията, като е категорична, че той никога няма повече да ръководи нейни мачове.

Целият случай обаче породи изключително много дискусии, спорове и разпалени мнения. Самата Уилямс смята, че за подобни ситуации много мъже в спорта не са били санкционирани така. Това намеква проявата на сексизъм, а голяма част от аудиторията е склонна да се съгласи с това.

Медии като The Independent се изказаха по случая,  говорейки за двойни стандарти и несправедливите структури на обществото.

Източник: missbloom.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !