Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Стоичков: Най-лесно е да паднеш

отпечатай новината

06.11.2018 11:49 | Видян 3572 пъти

Стоичков: Най-лесно е да паднеш

Христо Стоичков даде специално интервю за новото предаване по NOVA Плюс минус, в което говори за най-различни теми като началото във футбола, отговорността пред колегите, състоянието на българския футбол и телевизионната му кариера.

В: Освен деца на 90-те, ние сме и журналисти, които израснахме във време, което ни беше много лесно, защото като погледнехме в телевизора, най- обичания спорт - и знаехме кой е номер едно и той беше българин. За нас беше лесно до степен, че дори и ние самите искахме да се занимаваме с футбол и за това сте виновен вие.

ХС: Аз не съм виновен. Виновни сме всички. Благодарение на моите колеги, моите приятели, стигнах до тук. Много е трудно да се изкачваш нагоре, но още по- трудно е да се задържиш. Най-лесно е да паднеш. За това аз съм щастлив човек. Минал съм през трудни моменти, минал съм и най- хубавите моменти. Общо взето, е както е в живота- има и минуси, има и плюсове.  Аз повече съм към плюсовете.

В: Как се превъзмогват моменти като тези,  като на 14 годишна възраст, когато сте бил отхвърлен. Още от малък показахте..

ХС: Ние от Каршиака сме твърди хора. Ние не се предаваме. Беше трудно. Естествено , че беше много трудно в тези моменти, защото всички знаем кръга как ще затворим, нямахме тая възможност да пътуваме навън, да видим оттатък границата как стоят нещата. Трудно беше в този момент, защото незнаеш какво предстои. Всичко беше механизирано. Първата голяма пречка в живота ми като футболист, като дете, е когато се появиха хора, които ми казаха: „Ти няма да играеш футбол.” Те  убиха една мечта на дете.

В: Много ми е интересно какво бяхте казали, аз тук съм си извадил имената на Ради Стефанов, на Виден Стефанов, на тези хора сега. Това са хора, които тогава саВи казали :”Не ставаш”, а Вие сега сте номер едно.

ХС: Единият е, лека му пръст на бай Ради. С Виден се виждаме от време на време в Пловдив. Това са във времето хора.

В: Объркали са се.

ХС: Дали са сбъркали, дали не са.. Аз съм щастлив, че съм поел някакъв друг път и сме се разделили по някакъв начин.

В: Като говорите за друг път, със сигурност, сте се опитвал да си представите, какъв би бил Христо Стоичков, ако не беше футбола, защото ние сякаш не можем да си представим Христо Стоичков със Златната топка, с толкова много успехи , любимец на цяла България…

Снимка: gong

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !