Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Изпепеляване взе голямата награда на CineLibri 2019

отпечатай новината

14.10.2019 13:23 | Видян 973 пъти

Изпепеляване взе голямата награда на CineLibri 2019

Филмът „Изпепеляване“, режисиран от южнокорейския кинодеец Лий Чанг-донг, взе голямата награда в рамките на тазгодишното издание на фестивала CineLibri 2019. Лентата представлява адаптация на разказа „Горящият хамбар“ от сборника „Изчезването на слона“ на Харуки Мураками.

Трудно се взима важно решение, но ние го взехме единодушно. Надявам се да се върна отново в България, каза Кристоф Ламбер, който оглави панела на оценяващите, при връчването на наградата. Призът беше приет от разпространителя на „Изпепеляване“ в България - Христо Христозов. Филмът разказва историята на Джонг-Су, чиято много близка приятелка изчезва, след като започва връзка с мистериозния Бен, с когото сe запознава по време на последното си пътешествие до Африка. Заглавието има 40 награди, включително и няколко отличия от филмовия фестивал в Кан.

Второто място и грамота за майсторска литературна адаптация на петото издание на литературно-филмовия фестивал CineLibri 2019 отидоха при „Заличено момче“. Филмът е режисиран от Джоуел Еджертън. Заглавието проследява истинската история на писателя Герард Конли, който написа своите мемоари именно в България. Писането на „Заличено момче“ той съчета с преподаването в Американския колеж в София.

Третото място журито на CineLibri 2019 отреди на "Продавачът на вестници и цигари" на режисьора Николаус Лейтнер. Заглавието е вдъхновено от романа на Роберт Зееталер.

Общо 11 филма се включиха в надпреварата за „Гран при“. Форумът ще продължи до 20 октомври с прожекции на ленти извън конкурсната програма.

 

Снимка: 24 часа

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !