Преслава не пя на концерта на Тони...

Концертът в "Арена Армеец", с който Тони Стораро...

Трябват ми още милион и половина кеш:...

Кирил Петков иска от Пламен Бобоков още един милион и...

Голямото плюскане

отпечатай новината

13.06.2012 11:15 | Видян 12009 пъти | Гласували 1

Голямото плюскане

Седмицата, от която е това кратко, но съдържателно прессъобщение, не е знаменателна само за Слънчев бряг, понеже дава старт на стремителното му разграбване. Същите няколко дни държавата сякаш е обхваната от разпродажбена страст:  продават се също 16 хотела, 10 ресторанта и 9 комплекса от курорта Златни пясъци, Пощенска банка, ЦУМ, Нефтохим, Плевенски цимент, Хлебна мая, 241 магазина, книжарници и ателиета в София – бъдещите Софийски имоти, Дунавска коприна, Саня - Плевен, Елма – Троян, откриват се процедурите за четирите металургични комбината, включително Кремиковци, пускат и още няколко супер фирми - Химко, Петрол, Фармация, Трояфарм, Софарма, Елените, Русалка, Грандхотел София, хотел Самоков в Боровец, курорта Св.Св. Константин и Елена.

Всичко това хубаво – проблемът е за повечето от тези най-големи богатства на България са взети само шепа пари. Според анализаторите общо раздържавената по Костово време собственост за 30 милиарда долара е изтъргувана за 2.

Както се казва – на печелившите честито! Кои са те. Един е служител в парламента, друга е експертка от тогавашното Министерство на търговията и туризма, трети е заместник-управител на Бургаска област. Наред с тях се облажват яко и актуалните мутри от ВИС и СИК.

Някогашните келнери и проститутки също се уреждат

с по някой хотел, ресторант и магазин. Създава се, както се казва, „класа от собственици”.
При такива чудесни „бизнесмени” не е чудно, че в следващите години курортът се превръща в причина и арена за убийства. Най-знаково е това на собственика на три хотела с имена на птици и на бутиковия Дюн върху самия пясък на плажа Георги Илиев.  

Не по-малко обаче оттеква в публичното пространство посегателството върху най-силния човек в Съни от 90-те години и първата половина на нулевите – Димитър Янков. Той също контролира четири или пет големи хотелски комплекса, пък е и шеф на общинския съвет в Несебър. По ирония на съдбата именно от моравата на неговия супер хотел Хризантема – един от най-големите в курорта, е

гръмнат императора на ВИС

Конкуренцията от СИК направи нещо като копие на Дюн като турна насред плажа своя Хевън – някога там е водната пързалка на Стоил Славов – днес са „небесата” на сина му Георги. На Маргините също се приписват по-малко известни хотели.

Голяма сграда с хотелска част и апартаменти се строи от Дафна - ДК ООД в близост до хотелите Морска звезда и Амфибия. Компанията държи още комплексите Актиния и Марвел и в курорта е смятана за близка до

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !