Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Изгониха Валя Ахчиева от Рударци

отпечатай новината

04.10.2012 16:15 | Видян 2770 пъти

Изгониха Валя Ахчиева от Рударци

Популярната телевизионна водеща Валя Ахчиева получи червен картон от село Рударци и няма да може да построи своя завод за боклуци и биомаса над главите на жителите на селото.

След няколко месечна борба кметът на Рударци Богдан Богданов - Бобето печели битката за екологията в района, съобщава "За Перник".

Мастита телевизионна журналистка е искала да построи на най-високото и хубаво място в Рударци, с гледка към цялото село и околността, завод за биомаса и боклуци, който да дими точно над главите на хората от селото. Нещата били в напредвала фаза и спирането на обекта е изглеждало невъзможно.

Кметът Богдан Богданов най-напред е издействал на завода да се направи задължителна оценка за влиянието върху околната среда, което на практика блокирала възможността да се построи там. Валя Ахчиева уредила старта на строежа без такава оценка.

С помощта на депутати кметът разговарял с испанските инвеститори на завода, съдружници на Валя Ахчиева. След брилянтния ход за оценката на влиянието на бъдещия завод върху околната среда , испанците не са имали друга възможност, освен да вдигнат рамене и да се откажат от проекта.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !