Хотелът, който плаща на гостите, ако...

В Сингапур вали средно 171 дни в годината. Въпреки това,...

Кимбо от улицата до UFC: Историята на...

Тази седмица сме решили да разгледаме историята на една...

Петър Стоянов се събра с ветерани на рока в Пловдив

отпечатай новината

07.02.2015 11:52 | Видян 1519 пъти

Петър Стоянов се събра с ветерани на рока в Пловдив

Легендите на рока в Пловдив се събраха на една маса след години раздяла. Георги Алаинов свири сбор на старата бохема. Две дузини виртуози на твърдия саунд си спомниха славните времена на чашка. Идолите на няколко поколения като Личо Стоунса, Господин Господинов - Чоко, Георги Алаинов - Алаина, Стефан Костов - Тето, Ванко Филибето, Николай Балинов и компания обърнаха по няколко питиета и се отдадоха на спомени. Музикантите се зарекоха съвсем скоро да се върнат и на сцената, пише "Марица".
 
Президентът Петър Стоянов уважи някогашните си любимци. Именитият пловдивчанин, прословут ценител на твърдата музика, бе специален гост на срещата в заведението "Гастро Кинг".

"Бяхме луди глави и невероятни музиканти. Когато в Пловдив опъвахме жиците, запленени от "Ролинг Стоунс", "Бийтълс" и "Дийп Пърпъл", софиянци не можеха да ни понасят. И до бой сме стигали. Столичните инструменталисти бяха подвластни на гръко-македонското звучене, налагано от композиторите Тончо Русев, Морис Аладжем и Ангел Андреев", разказва саксофонистът Господин Господинов - Чоко. Той е един от първите герои на пловдивската рок сцена. Сега съжалява, че не се е възползвал от възможността да заживее в чужбина.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !