красота

Вести

slava.bg : Не се целувайтe след поставяне на филър в устните

Не се целувайтe след поставяне на филър в устните

Процедурите, които подобряват формата устните, обикновено ги правят още по-привлекателни за целувки, но това не означава, че е добра идея да се целувате веднага след инжектиране на филъри. Може да ви звучи глупаво да попитате дерматолога си кога е препоръчително да целунете партньора си, но това е често срещан и разумен въпрос. Заедно с д-р Самер Шокър, дерматолог в Amber Beauty Club, ще ви дадем точни инструкции колко време да изчакате преди да се целувате след някои от най-популярни процедури за корекция на устни. Има няколко причини да откажете целувка след инжектиране на филър в устните.

 

Първата е повишеният риск от инфекция. „След инжектиране на филъри без значение зоната, в следващите минимум 24 часа трябва да бъдете много внимателни и да избягвате всичко, което би причинило инфекция или възпаление. Това включва и целуването“, обясни д-р Шокър. Дерматологът поясни, че е нужно време убожданията от иглата да зараснат, така че бактериите да не могат да проникнат през тях. Втората причина да изчакате е, за да дадете на филъра достатъчно време да се интегрира напълно с тъканта на устните, тъй като натискът от целуване може потенциално да причини миграция. Това може да доведе до неравности, при които едната част на устните да е по-обемна от другата поради преместване на гела. Филърът може също да премине над лъка на Купидон на горната устна, създавайки визия на „маймунска уста“. В тези случаи може да се наложи дерматологът да разтвори с хиалуронидаза мигриралия гел и да повтори наново процедурата. Д-р Шокър съветва след поставяне на филър да се изчака възможно по-дълго преди да прибегнете към целувки. Три дни са достатъчно време, стига да се придържате към по-нежна техника на целуване. (В случай, че се чудите: оралният секс оказва още по-голям натиск върху устните, така че генерално лекарите препоръчват седмица въздържание, за да се намали вероятността от миграция на филъра.) „Някои подутини и неравности могат да останат до две седмици“, отбелязва д-р Шокър.  Възможно е и партньорът ви изобщо да не ги забележи.

 

По-леките филъри, които не добавят много обем, наистина не могат да бъдат усетени. За разлика от по-плътните, които придават невероятен обем и форма, но е възможно да бъдат забелязани. При тази популярна процедурата за подобряване формата на устните, се инжектира невротоксин в средната част на горната устна, известна като лъка на Купидон. Така се блокират нервните сигнали, които мускулът орбикуларис орис изпраща, той се отпуска и разгъва устната леко нагоре и навън, като създава впечатление за обем, без реално да е добавен. Ефектът е естествено плътни и красиви устни. Тази корекция на устните изисква най-малко време на изчакване. Нужни са само 30 минути преди да се целувате. Най-новите клинични изследвания показват, че свързването на невротоксина с нервните рецептори става в рамките на минути. След това можете да правите каквото поискате. Повърхностната техника на инжектиране на ботокса и малкото количество, използвано по време на лип флип, намаляват до минимум вероятността от всякакви рискове. Колко време трябва да изчакате зависи до голяма степен от техниката на гримьора. Някои поставят пигмента по-повърхностно, докато други правят татуирането по-дълбоко в устните, причинявайки повече подуване. И в двата случая кожата става много деликатна и чувствителна след това, затова е препоръчително да избягвате целувки в продължение на четири дни.


Няма коментари към този материал !