Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

6300 подписаха петиция за българското участие на Евровизия

отпечатай новината

18.10.2018 13:38 | Видян 961 пъти

6300 подписаха петиция за българското участие на Евровизия


Над 6300 души се включиха към петицията, инициирана от Eurovision-Bulgaria.com, с настояване България да не се отказва от участие в Евровизия. Само за 48 часа подписката предизвика интерес не само у родните меломани.

Тя получи подкрепа още от австриеца Сийзър Самсън, който спечели бронза тази година на песенния конкурс, а в предни години се е изявявал и като част от българската делегация на форума. В подкрепа на участието ни на Евровизия се обяви и норвежкият продуцент JOWST.

Българската национална телевизия обяви официално, че се отказва от участието си на Евровизия 2019, след като потвърди същото това участие веднага след приключването на тазгодишното издание.

Не е удачно да прекратяваме успешното си участие. Участие, което рекламира България по най-добрия начин, а именно чрез чистия талант на нашите земи. Смятаме, че отказът за участие в последния момент вреди на имиджа на България – показват ни като непостоянни в очите на партньорите и феновете в Европа, както и на този на Българската национална телевизия”, пише в петицията.

От сайта Eurovision-Bulgaria.com изтъкват още, че българското представяне в Евровизия е част от концепцията за развитието на обществената медия, представена от генералния й директор Константин Каменаров още при изслушването му за длъжността.

Припомняме, че само преди дни БНТ обяви, че ще се оттегли от конкурса, който следва да се проведе в Тел Авив догодина. Като причина за това от телевизията изтъкнаха нуждата от „оптимизиране на публичните разходи“.

„Освен преките разноски за подготовка на съответния представител, държавите – участнички си поделят и част от разходите за самото провеждане на конкурса, които тази година са в размер на 5 300 000 евро", гласи част от официалното изявление от националната ни телевизия.

Източник: monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !