ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Грандиозна премиера на Власт от Тошо Тошев

отпечатай новината

24.10.2018 12:21 | Видян 2230 пъти

Грандиозна премиера на Власт от Тошо Тошев

Легендарният журналист Тошо Тошев представи най-новата си книга Власт на бляскава премиера в зала 6 на НДК на 23 октомври 2018 г. Събитието събра над 300 гости, сред които някои от най-значимите личности в политическия, обществения и културния живот на страната. Управителят на издателство Ентусиаст Виктория Бисерова приветства гостите и представи пред публиката книгата.

„Романите на Тошо Тошев се радват на огромен читателски интерес. Власт е на пазара само 6 дни, но както Политическа орда миналата година, оглави класациите веднага след излизането си.“, каза Бисерова.

„Въпреки че книгата се движи на ръба на художествената измислица и истината, тя в никакъв случай не е исторически документ, а роман. Роман, в който можем да открием типажи и фигури, които са ни болезнено познати, но в същото време техните образи са събирателни. Действията им обаче усещаме до ден днешен“, допълни Бисерова.

„Поклон пред Тошо, защото той пипа опасна материя“, заяви един от първите читатели на Власт журналистът и писател Димитър Шумналиев.

„Много е лесна възможността за отрицание, за окарикатуряване и пародиране. По-скоро той възпроизвежда, отколкото да раздава присъди. И това му прави чест, защото в наше време стана много лесно да се оплюва онзи строй“.

„Тошо е от тези автори, които имат усет към времето, към ритъма на това, което се случва около нас. Той те държи в напрежение през цялото време“, каза актьорът Калин Сърменов, който прочете част от романа.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !