Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Лейди Гага с един от най-големите диаманти в света

отпечатай новината

26.02.2019 12:21 | Видян 2282 пъти

Лейди Гага с един от най-големите диаманти в света

Огромен диамант за 40 милиона долара бе сензацията във визията на Лейди Гага в ноща на Оскарите.

На церемонията по връчването на наградите “Оскар” Гага се появи с черна рокля Alexander McQueen и с диамантеното бижу на Tiffany & Co. с 128.54-каратов камък. Жълтият диамант е смятан за един от най-големите в света.

Преди Лейди Гага, камъкът е носила легендарната Одри Хепбърн през 1961-ва година за рекламните снимки за филма “Закуска в Тифани”.

Макар камъкът да се оценява на баснословната сума от 40 милиона долара, от Tiffany & Co. казват, че той “няма цена”. От компанията го определят като най-значимия диамант в света.

Диамантът е открит през 1877 г. в мините Кимбърли в Южна Африка и е отнесен в Париж, където е оформен с 82 фасети или 24 фасети повече от типичните за формата на един брилянт. От Tiffany & Co. казват, че камъкът “блести така, сякаш вътре в него гори огън.”

През годините диамантът е поставян в няколко различни огърлици. В тази, която Лейди Гага сложи на Оскарите, има още 480 камъка.

Макар да не успя да спечели статуетката за най-добра актриса, Лейди Гага все пак отнесе у дома първия Оскар в кариерата си. Тя бе наградена за песента “Shallow” от “Роди се звезда”.

Източник: missbloom

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !