Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

И златните момичета се възстановяват в общинския 14 ДКЦ

отпечатай новината

13.08.2019 16:07 | Видян 1843 пъти

И златните момичета се възстановяват в общинския 14 ДКЦ

С най-съвременна медицинска апаратура разполага отделението по "Физикална и рехабилитационна медицина“ в общинския 14 Диагностично-консултативен център.

Дори златните момичета от националния отбор по художествена гимнастика и техният ръководител Илияна Раева се доверяват за своето възстановяване на специалистите и техниката в общинското здравно заведение. Директорът на 14 ДКЦ д-р Милен Димов е лекарят, който се грижи за добрата физическа форма на гимнастичките.

Общо 163 764 лв. е инвестирала Столична община в поликлиниката. От тях близо 144 хил. лв. само за купуване на апарати за пасивно раздвижване на колянна и тазобедрена става, глезен, раменна става, лакътна става, пръсти и китка.

Закупени са още система за тракционна терапия на лумбален и шиен дял; апарат за ударно-вълнова терапия; апарат за ТЕКАР терапия; електрогалванична тангенторна вана.
Други 20 хил. лв. от общинския бюджет са вложени за доставка и монтаж на абонатна станция за отоплението на сградата.
Собствените инвестиции на 14 ДКЦ са на обща стойност близо 156 хил. лв. Ремонтирани са покривът, дограмата, кабинетите, тоалетните, сменена е подовата настилка.

Закупени са ехокардиограф с два трансдюсера, ЕМГ апарат и два холтера, лазер за физиотерапия и принадлежности за кинезетерапия, както и апарати за офталмология.

През последните 4 години Столична община е финансирала общинските лечебни заведения с близо 55 млн. лв. От тях над 9,1 млн.  лв. - само за ново оборудване и ремонти.

Специално за апаратура и обновяване на физиотерапевтични отделения и кабинети през последната година са отпуснати близо 400 000 лв.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !