И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

165 лв. е най-скъпият козунак тази...

165 лв. за козунак Долче и Габана е рекордът по цена...

Пласидо Доминго се сбогува с Метрополитан опера

отпечатай новината

25.09.2019 16:52 | Видян 1579 пъти

Пласидо Доминго се сбогува с Метрополитан опера

Легендарният Пласидо Доминго вече няма да пее в нюйоркската Метрополитан опера. Причината – обвиненията от страна на няколко жени, че испанският тенор е упражнил сексуален тормоз върху тях в края на 80-те.

Днес той трябваше да застане под светлината на прожекторите за да запее в "Макбет" на Верди, но ден преди това заяви, че е поискал да се оттегли и молбата му е била удовлетворена.

В съобщението на операта се казва, че между нея и певеца е било постигнато споразумение, че той ще се откаже от всички свои ангажименти и че решението влиза в сила незабавно. Доминго заявява, че не е съгласен с твърденията по негов адрес, но заради създалата се атмосфера на обвинения без доказателства и за да не пречи на колегите си, е решил да се откаже от спектаклите в Метрополитан. Ролята на Макбет от него наследи сърбинът Желко Лукич.

Предполагаемите жертви твърдят, че тенорът ги е примамвал с предложения за работа, като понякога ги е наказвал професионално, когато са отхвърляли опитите му за сближаване. Става въпрос за осем певици и една танцьорка.

Обвинителките му и други представители на бранша обаче познават и "тъмната" страна на носителят на няколко награди „Грами“, за която казват, че е обществена тайна в света на операта.

"В един бизнес обяд няма нищо странно. Когато обаче някой се опитва да ти държи ръката по време на бизнес обяд, или да поставя ръката си върху коляното ти, това вече е странно.

Той винаги гледа да ви докосне по някакъв начин и обезателно раздава целувки", разказа за АП една от певиците.

Освен деветте обвинителки, половин дузина други жени са споделили за АП, че непристойните опити за сближаване от страна на Пласидо Доминго са ги накарали да се чувстват неудобно.

Историите на обвинителките следват сходни модели на поведение, включващи упорството на Доминго да се свързва с тях. Тенорът често и нееднократно им е звънил у дома късно през нощта, проявявайки интерес към кариерата им и пришпорвайки ги да се срещнат с него насаме, твърдейки, че ще им даде професионални съвети.

Източник: Monitor




автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !