Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Ники Илиев режисирал Завръщане от багажник

отпечатай новината

18.10.2019 11:07 | Видян 2047 пъти

Ники Илиев режисирал Завръщане от багажник

Актьорът вече планира петия си авторски филм

Да координира събитията пред и зад камерата от неудобния багажник на лек автомобил – тази задача се е наложило да изпълни Ники Илиев за четвъртия си филм „Завръщане“, чието широко разпространение по родните кина стартира от този петък.

Действието в сцената, заради която бившият модел скача доброволно в багажника, се развива по пътищата около Пловдив.

В автомобила са Орлин Павлов, Бойко Кръстанов и Александър Кадиев, като кадрите са сред ключовите за развръзката на заглавието.

Имах една радиостанция със себе си и от там режисирах, обясни пред медии Илиев по време на предпремиерата на „Завръщане“, предава Монитор.

На прожекцията той пристигна в компанията на останалите продуценти – Богомил Грозев и Башар Рахал, за когото това е специален филм и заради личните преживявания, които прекроява на големия екран. Освен, че цялостната идея за лентата е негова, според първоначалните им планове с Илиев клапата е трябвало да щракне в негова стара къща в село край Габрово.

„За нас беше много важен дворът на къщата и моята имаше точно такъв – красив, с много цветя“, обясни Рахал, който се разписва в ролята на „злодея“ Бранимир във филма. Иначе казано – лошият братовчед на Алекс (по прякор Дебелия, в ролята Илиев), който иска да продаде къщата на дядо им. След като установили, че няма къде да настанят целия снимачен екип в селото му, Рахал и Илиев се ориентират към Стария град в Пловдив.

„Въпросната къща във филма всъщност е съставена от три отделни сгради в различните краища на Стария град. Едната я използвахме заради екстериора, другите две за интериора“, обяснява още режисьорът.

Освен спомена за „дядовата“ къща, Рахал внася в сценария и свои тийнейджърски преживелици. Така, сцената в която Ачо (Кадиев) връща лентата близо 2 десетилетия назад, когато е накарал възлюбената си да скочи в контейнер, за да изрови скъсаните си снимки на бившите й приятели, е вдъхновена от реални събития.

"Аз имах такова гадже, което помолих да го направи", намигна още актьорът и продуцент на заглавието.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !