Ето кои грабнаха статуетките на...

За поредна година на Световния ден на театъра – 27 март,...

Преоткрих женския полов орган. Живи...

"Аз два пъти ходих на Пинг Понг шоу в Тайланд. Предлагах...

Две майки, две утроби – едно бебе

отпечатай новината

19.12.2019 12:55 | Видян 785 пъти

Две майки, две утроби – едно бебе

Преди два месеца британската двойка Жасмин и Дона Франсис-Смит посрещат на бял свят сина си Отис. Но за разлика от повечето еднополови двойки, бебето е прекарало определено време в утробите и на двете си майки, съобщава The Thelegraph, цитиран от Dnes.bg.

Този нов вид процедура се нарича AneVivo и е патентована от шведската технологична компания Anecova, а Жасмин и Дона забременяват в Женската клиника в Лондон.

Процедурата за "комбинирано майничство" протича така – за разлика от инвитро, яйцеклетката на майката донор се изважда и се поставя в малка капсула, заедно с оплождащия я сперматозоид. След това се връща обратно в утробата на майката донор, където прекарва 18-часов период на инкубация.

Когато яйцеклетката вече е оплодена, тя се изважда от майката донор и се поставя в утробата на втората майка, която износва бебето.

"Постоянно чуваме истории за еднополови двойки, в които само единият родител върши цялата работа – забременява, износва бебето, ражда. Но с този метод и двете имаме голямо участие в раждането на Отис“, казва Жасмин пред The Thelegraph. По думите й, комбинираното майчинство ги "сближава емоционално".

"Ние сме късметлии, че при нас се получи от първия път", обяснява Дона. По думите й, много двойки не успяват да забременеят след първата процедура.

Самата лондонска болница се похвали с раждането на първото в света бебе, износено от две майки.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !