Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Skopje Marriott хотел, какъвто София няма

отпечатай новината

19.03.2020 15:41 | Видян 14670 пъти | Гласували 3

Skopje Marriott хотел, какъвто София няма

В Скопие няма нищо по-централно от Skopje Marriott. Хотелът не е просто в на града като локация. Не е просто на централния му площад. Той е част, и то най-обемната, на ансамбъла, композицията, която съставлява това място.

Може да се подиграваме на македонците, но истината е, че в София нито имаме какъвто и да било архитектурен смисъл на отделна локация, нито пък имаме такъв хотел. Изобщо да не повтаряме нещо, което сме споменавали и преди – нямаме дори Marriott, за разлика от Скопие, Ереван, Тбилиси с 3, а това е най-голямата световна верига в индустрията на гостоприемството. Което говори много.

Skopje Marriott изглежда импозантен със своята необарокова фасада, издигаща се мощно на централния площад. Ала всъщност има малко повече от 100 стаи. Очевидно, предвид търсенето на истински гранд хотел в този град, това е достатъчно.

Прави впечатление също, че има само и един ресторант. Той е част от единно пространство с лобито, бара и клуба, които се сливат в своя едновременно минималистичен, американско ретро със съвременен „тач” и уютен стил. Като всичко останало наоколо, и тук личи концепция, не е имало изсипване на идеи, мебели и богатства, както в нашите хотели.

Skopje Marriott няма за цел да впечатлява с новобогаташки изхвърляния гостите, а да им предложи удобна, изискана и съвременна среда, която да им позволи да се разтоварят, а не да се натоварят. Чудесно е вплетен в цялата интериорна концепция съвременен арт, който не стряска, не пречи, не се натрапва. Основен елемент, който обозначава неразделените зони на лобито е декоративната и функционална стълба, водеща към коферентния център на мецанина, който пък е решен в общите си части като семейна библиотека и е доста приятен за изкарване на времето с интелигентната среда с известни дизайнерски намигвания, които напълно се вплитат в концепцията.

Стаите са неголеми, което се компенсира с тренди изблици като минибаня със стъклена врата, която „влиза” в спалното помещение – хем е модно, хем е рационално с оглед на пространственото решение. Отделно е малкият санитарен възел. Леглата са издържани по всички актуални трендове и както се убедихме са идеални за почивка. Видовете стаи и апартаменти са 9, така че има за всякакъв вкус и с всякакъв изглед – винаги отличен, при това цените са наистина приятно ниски за този клас хотел.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !