Анджелина Джоли на 45

Американската актриса Анджелина Джоли...

Бременността й отива: Кейти Пери

През март Кейти Пери разкри, че с Орландо Блум очакват...

Излезе златно четиво за лечителя Димков

отпечатай новината

30.03.2020 12:28 | Видян 180 пъти

Излезе златно четиво за лечителя Димков

На пазара е най-новата книга на „Милениум” „Лечителят Петър Димков в над 200 рецепти” от съставителката София Петрова. Премиерното четиво събира подробни биографични сведения за личността на Петър Димков, неговите препоръки за лечение и пречистване, както и над 200 рецепти за различни болежки и състояния. Лечителя е роден на 19 декември 1886 г. Той наследява интереса си към народната медицина от майка си, която е видна знахарка.

Макар и да не е завършил медицина в университет, а да става военен, Димков е изключително начетен и успява да се самоизлекува от редица болести – мускулен и ставен ревматизъм, хемороиди, малария, увеличен далак и ишиас, с парни и седящи бани и спазвайки строг хранителен режим. В началото на 30-те години на миналия век докато е на военна служба става като единственият офицер, чиято рота остава незасегната от върлуващата на фронта холереза.

Димков спасява подчинените си,  издавайки заповед, с която задължава войниците да пият само преварена вода и да приемат под негово ръководство комбинации от чесън, лимонтузу и много чайове. Опитът от фронта се оказва много полезен за самия Димков – той продължава и доразвива учението си, допълва знанията си за лечебните треви и растения, усъвършенства рецептите си, като наблюдава пациентите в различните стадии на болестта.

С цената на много труд и отдаденост Лечителя успява да избави стотици хора от различни заболявания и то напълно безвъзмездно. „Безсребърникът”, както са го наричали съвременниците му, стига до преломната 95-годишна възраст и успява да формулира ценни препоръки за здравословен начин на живот, режими за отслабване, поддържане на оптимално тегло, съвети за дъга младост, които самият той следва до края на земния си път, предписания за пречистване, билкови и естествени рецепти, както и да формулира доктрина с основни и задължителни условия за въздействие над болестите.

Всички те са описани подробно в книгата „Лечителят Петър Димков в над 200 рецепти”. В златното четиво ще откриете и незаменимите мисли на мъдреца, с които той обяснява философията си за живота и които помагат за пречистването не само на тялото, но и за избавянето от душевни болести и съмнения.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !