Само богаташи гледат Джошуа – Пулев

Все по-голяма е вероятността срещата между Кубрат Пулев...

Лейди Гага и Ариана Гранде взривиха с...

Лейди Гага и Ариана Гранде оглавиха класацията Хот 100...

Стартира най-голямото онлайн парти за бебета и родители

отпечатай новината

03.04.2020 14:04 | Видян 136 пъти

Стартира най-голямото онлайн парти за бебета и родители

Над 550 деца и родители от цяла Европа ще събере “заедно” на безплатни уроци в три последователни петъка KindyROO България. “Решихме да организираме безплатни уроци за родителите в нашата програма, защото сме отговорни и сме принудени да останем вкъщи в стремежа си да спрем разпространението на коронавируса COVID-19. Децата са обич и тяхното развитие се случва всеки ден. То не бива да спира дори в условията на карантина. Правим тази сложна организация, защото смятаме, че добрите идеи трябва да се споделят, защото сме позитивни и вярваме, че нито миг от детското развитие не бива да се пропуска”, каза Мая Василева, основател на KindyROO България. За целта специалистите по ранно детско развитие и невромоторика ще облекат науката в игра и чрез усмивки ще покажат какво е важно да правят родителите у дома, за да отгледат здрави, активни и отлично развити бебета. Срещите ще се осъществят чрез голяма платформа за онлайн конференции.

Тестовете, направени днес, събраха над 100 души от различни градове на България и Европа, жадни да научат повече за правилното развитие на своите деца. Системата за ранно детско развитие се радва на голяма популярност по целия свят, тъй като помага на децата от 6 седмици до 7 години да развият мозъка и тялото си чрез научнообоснован комплекс от двигателни, сензорни, езикови и психологични дейности. KindyROO е създадена в Австралия през 1982 г. от Маргарет Сасе, майка на пет деца и специалист по ранно детско развитие. Тя присъства в много страни по света, като в последните години развитието на мрежата от детски центрове в Европа се дължи на неуморните усилия на варненката Мая Василева, живяла през последните 20 години във Великобритания и Австралия. Системата насърчава естественото и здравословно израстване на бебетата и децата до 7 години. За да гарантира актуалността на програмата, екипът следи и внедрява последните новости от редица области като педиатрия, педагогика, психология и неврология. Научно доказано е, че има пряка връзка между стимулирането на двигателната система и развитието на сетивата, които децата получават още с раждането си, и способността им да се справят добре в училище. 80% от мозъка се развива през първите 3 години.

Правилните стимулации по време на този период, подпомагат развитието на детето, а липсата им може да доведе до проблеми с функциониране на екзекутивните функции: внимание, памет, концентрация Програмата обхваща поредица от класове за бебета от шест седмици до деца на седем години и е съобразена със специфичните потребности на всяка възраст. 

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !