Гала на българската култура в...

Гала концертът е част от артистичната инициатива на...

Секс скандал с бивш селекционер на...

Бившият треньор на бразилски футболен тим за жени...

HBO GO ни пернася във фантастични светове

отпечатай новината

09.04.2020 17:19 | Видян 1710 пъти

HBO GO ни пернася във фантастични светове

Въображението не признава граници и е най-лесният начин да се пренесем в различни светове. Дали плод на собствения ни полет, докато четем или красиво измислено и превъплътено от хората, в сферата на визуалното изкуство, това сладко ‚бягство‘ от реалността обогатява, дава криле и превежда ума и съзнанието ни като с магическа пръчка през невиждани реалности. Фантастичните книги, филми и сериали ни учат да мислим извън реалния свят, в който живеем и това ни помага да можем да си представяме по-добре и да мислим ‚извън кутията‘.
 
А откритията в реалния свят се случват именно заради въображението. В HBO GO селекцията Фантастични светове, в които да се пренесеш“ са подбрани 52 фентъзи сериала и филма.
 
Някои от тях са: Тъмните му материи- Сериалът на HBO е адаптация по трилогията на Филип Пулман със същото име, смятанa за модерна класика. В центъра на историята е Лира Белакуа (Дафне Кийн) – наглед обикновено момиче от необикновен свят. Тя тръгва да търси отвлечен приятел, но разкрива зловещ заговор за крадене на деца. Така решава да разреши загадката, наречена Прашеца. Докато пътува между световете, Лира среща смелото момче Уил. Заедно те се запознават с чудати създания и се изправят пред опасни тайни, а съдбата на живите и на мъртвите е в техните ръце.

Хари Потър, поредица от 8 филма. Поредицата от 8 филма за малкото момче-магьосник със странен белег, предвещаващ да направи големи неща в магичния свят, владее сърцата на милиони фенове. „Хари Потър и Философският камък“, „Хари Потър и Стаята на тайните“, „Хари Потър и Затворникът от Азкабан“, „Хари Потър и Огненият бокал“, „Хари Потър и Орденът на феникса“, „Хари Потър и Нечистокръвният принц“, „Хари Потър и Даровете на Смъртта: Първа част“, „Хари Потър и Даровете на Смъртта: Втора част“.

Децата в главните роли главните роли Даниел Радклиф (Хари Потър), Ема Уотсън (Хърмаяни Грейнджър) и Рупърт Гринт (Рон Уизли), вече са млади утвърдени актьори, но като че лис новите си проекти все още не могат да надминат славата, която им донесе поредицата за училището за магия и вълшебство „Хогуортс“. Сега можем да си припомним сладките им детски лица и да се пренесем за малко в този фантастичен свят, в който както казва професор Дъмбълдор „Разбира се, че се случва в главата ти, но защо това да означава, че не е реално“.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !