Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Изпълнители от 41 държави изпяха в хор химна на Евровизия 2020

отпечатай новината

18.05.2020 14:06 | Видян 999 пъти

Изпълнители от 41 държави изпяха в хор химна на Евровизия 2020

Певци от 41 държави изпяха хорово от домовете си химна на Евровизия 2020 – Love Shine A Light. Песента, с която Katrina and the Waves  победиха на конкурса през 1997 г. и която вдъхнови посланието на специалното шоу, бе представена от всички изпълнители, които трябваше да се качат на голямата сцена в Ротердам през последната седмица, за да протегнат ръка към заветната победа.

Love Shine A Light беляза на два пъти специалното шоу на Евровизия. За финал на предаването бе оставено хоровото изпълнение.

Час по-рано инструментал на песента прозвуча, благодарение на десетки музиканти, които отново свиреха от домовете си. На фона на мелодията пък бяха представени величествени кадри от част от държавите, които се включиха в Europe Shine A Light.

Специалното шоу стартира с единствения двукратен шампион на Евровизия – Джони Лоугън. Ирландецът, който спечели сърцата на публиката на конкурса през 1980 и 1987 г., като композира и песента, триумфирала през 1992 г., поздрави зрителите на Europe Shine A Light от студио в Дъблин. „Всички ще преминем заедно през тази трудна година“, каза Лоугън, след което запя What’s Another Year – първата песен, с която записа името си в историята на Евровизия.

Сред специалните гости, част от които отправиха и музикални послания към зрителите на 46-те телевизии, излъчващи предаването, бяха и Гали Атари, победителката от детската Евровизия през 2019 г. Вики Габор, триумфиралата през 2018 г. Нета от Израел, Александър Рибак, Елена Папаризу, Кончита Вурст и Мария Шерифович, която изпя своята „Молитва“ на празните улици на Белград, докато изолираните сърби й ръкопляскаха от терасите си.

Всяка от държавите, които трябваше да се представят на конкурса тази година, получи по няколко секунди време под светлините на прожекторите. Участниците бяха представени с по няколко секунди кадри от своите визитки, част от песента им за Евровизия 2020 и специално видеообръщение. Българската представителка Виктория Георгиева също бе записала послание към публиката на конкурса. Тя припомни, че песента й Tears Getting Sober е вдъхновена именно от преодоляването на препятствията. Отличничката от X Factor призова и да търсим надежда и упование в музиката.

Виктория се появи още веднъж в Europe Shine A Light. Това се случи в отделен сегмент, в който бяха представени най-добрите кавъри на песента Arcade на Дънкан Лорънс спечели миналата година. Самият нидерлански певец също се включи, като представи новото си парче Someone Else.

„Евровизия е страхотен трамплин. Това е едно от най-хубавите събития, които те карат да забравиш дори и за коронавируса“, каза в специално обръщение и Бьорн. Музикантът не пропусна да върне лентата назад до 1974 г., когато заедно с ABBA печели конкурса с песента Waterloo. „Шоуто беше прекрасно! Прекарах два часа със семейството на Евровизия“, заяви и комикът и тв водещ Греъм Нортън, който освен като коментатор на конкурса се слави и като негов голям почитател.

За финал организаторите бяха оставили новината, че догодина конкурсът официално ще излъчи победител в Ротердам. Както вече стана ясно, Виктория Георгиева ще представи България и през 2021 г.

Източник: Монитор



 
 
 
 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !