Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Строим 10 нови детски градини: Фандъкова

отпечатай новината

27.05.2020 16:07 | Видян 854 пъти

Строим 10 нови детски градини: Фандъкова

"В момента строим нови сгради на 10 детски градини и предстои да започнем още две, едната от тях още следващия месец. Това е градината в "Манастирски ливади", за която вече има избран изпълнител и се подготвя строителната площадка". Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери как вървят довършителните ремонтни дейности на новата сграда на ДГ 135 "Мое детство" в район "Нови Искър" , съобщава БГНЕС.

Тя използва случая да посочи, че градините, които се строят, са в различни райони и те не са само с кметове на ГЕРБ.

"Строят се градини в "Нови Искър"," Лозенец", Дружба", "Люлин", "Овча купел"," Владая", "Подуяне"," Изгрев" и "Илинден". Двете, които споменахме са в "Триадица" и "Студентски град". Ако трябва да отговарям на политическите въпроси защо при нашите и вашите кметове, ще кажа, че 5 са в райони с кметове на ГЕРБ, а другите 5 са с кметове от други политически сили", посочи Фандъкова.

Кметът каза, че през годините са построили над 100 нови сгради на детски градини и продължават, но са изправени пред нови предизвикателства и затова по време на извънредното положение са работили по предложения за законови промени.

"Ние сме изправени пред ситуацията, в която всички терени, които бяха подходящи по съществуващото законодателство вече са усвоени или предстоят тази или следващата година, да усвоим. Вече имаме готови решения, с които да бъдат облекчени условията за строителство на терените. Изискването за отстояния от границите на имота всъщност правят така, че отнемат повечето пространство от детската градина, което ни пречи да правим по-големи сгради. Това, за което настоявам, е да има възможност са се строят детски градини на партерни и първи етажи в гъстонаселени райони, както и да се строят в офисни сгради", обяви тя и коментира, че това ще ускори решаването на проблема с недостига на места в градините.

Предстои предложенията да бъдат внесени в МЗ и МОН.

"Трябва да бъдат променени две наредби, при които има противоречие между тях", обясни Фандъкова и добави, че са осигурени 30 млн. лв. за строителство на детски градини и училища.

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !