Как се справиха дизайнерите без...

Седмицата на висшата мода бе първото по-голямо модно...

САС отложи гледането на мярката на...

Болен адвокат отложи мярката на задържания за смъртта на...

Музикалният театър отваря с вход свободен в Деня на детето

отпечатай новината

29.05.2020 10:42 | Видян 203 пъти

Музикалният театър отваря с вход свободен в Деня на детето

Музикалният театър отваря врати в Деня на детето – 1 юни. От 11.00 часа за малчуганите и техните близки на голямата сцена ще се играе обичаната музикална приказка „Да целунеш принцеса”. Входът е свободен, а половин час по-рано любимите приказни герои от спектаклите на театъра ще посрещат децата на влизане в сградата.

През юни Оперетата кани децата на любимите им музикални приказки: „Котаракът Шарл” (5 юни), „Ян Бибиян” (6 юни), „Златното петле” (7 и 13 юни) и „Да целунеш принцеса” (14 юни). Началният час пак е 11.00. Заради изискванията за безопасност и необходимостта от спазване на дистанция, през юни тези спектакли ще се играят на голямата сцена. От театъра са осигурили всички мерки за безопасност и приканват зрителите да идват на спектаклите с маски.

Музикалният театър ще приветства публиката, с която беше разделен през последните месеци, на 20 юни, събота, от 19.00 ч. с концерта спектакъл „Отново на оперета”. В него участват солистите на театъра и балет „Арабеск”.

През последните седмици солистите и балетът репетират в определени часове, спазвайки мерките за безопасност. За двата големи колектива на хора и оркестъра обаче, за които не може да се осигури необходимата дистанция, репетициите продължават дистанционно от вкъщи чрез онлайн платформата Zoom.

Артистите от Музикалния театър подготвят още изненади за своята публика през лятото и с нетърпение очакват срещите си с нея.

Източник: Monitor
Снимка: Национален музикален театър

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !