Бригада Нов дом ще подари голямо...

Дом, пълен с любов, смях и много игри, ще бъде изцяло...

Шеф Ангелов шокира всички с решението...

Шеф Виктор Ангелов даде втори шанс на талантливата...

$20 за Соня Йончева в Метрополитън

отпечатай новината

15.07.2020 11:54 | Видян 949 пъти

$20 за Соня Йончева в Метрополитън

Българското сопрано бе обявено за една от най-големите звезди на операта в Ню Йорк

Да събере най-големите си звезди за серия от концерти, посветени на връзката с публиката по време на пандемията – с тази задача се заемат от Метрополитън опера през следващите седмици. Общо 16 имена от световната сцена ще се присъединят към новия проект, а сред тях се откроява и името на българското сопрано Соня Йончева.

„Най-великолепните звезди ще изпълнят единствена по рода си серия от концерти по целия свят. Те ще бъдат излъчвани чрез сателит и ще бъдат заснемани от няколко камери. Докато в коридорите на Метрополитън опера продължава да е тъмно заради продължаващата криза с пандемията, проектът Met Stars Live in Concert („Звездите на Мет в концерт“) ще позволи на публиката да преживее невероятни солови и дуетни изпълнения от най-добрите певци. Те ще бъдат стриймвани онлайн“, гласи част от официалното изявление на операта в Ню Йорк.

Проектът е продължение на грандиозната „карантинна“ гала (At-Home Gala), която се проведе през април и част от която отново бе и Йончева.

Този път Метрополитън ще разположи артистите из архитектурни забележителности из САЩ и Европа. Проектът ще стартира още тази събота с изпълнение на германския тенор Йонас Кауфман, който ще даде тон за песен от историческо абатство в Полинг, Бавария. С по един концерт всеки уикенд проектът ще се спре отново в Германия и за събитието със Соня Йончева. Това обаче ще се случи наесен – на 21 ноември. А за да проследим изпълненията й, макар и на стотици километри разстояние, ще трябва да преброим по 20 долара.

„Тази нова инициатива цели да създаде възможности за пърформанси на живо за нашите артисти и публика във време, в което всички имат огромна нужда от тях. Въпреки че в някои части на света концертната дейност отново започва да функционира, това е шанс за феновете на операта да се срещнат с любимите си звезди в реално време, тъй като ще мине доста време, преди артистите и публиката им да са напълно мобилни отново“, заяви и директорът на операта - Питър Гелб.

Припомняме, че Соня Йончева се превърна в истинска сензация в рамките на At-Home Gala през пролетта. Изпълнението й на ария от „Русалка“ на композитора Антонин Дворжак бе посрещнато с виртуални аплодисменти от почитатели от над 15 държави.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !