Ал Бано предизвика истински фурор в...

Вчера „Като две капки вода“ предложи специално шоу на...

Зад всяка ядосана жена стои мъж,...

Смях: Зад всяка ядосана жена... стои един мъж, който...

$200 млн. връщат Мулан на голям екран

отпечатай новината

04.09.2020 12:04 | Видян 677 пъти

$200 млн. връщат Мулан на голям екран

Древната китайска поема „Баладата за Мулан“ отново оживява на голям екран. 22 години, след като „Дисни“ представи анимацията си, адаптирана от фолклорната творба и впоследствие я превърна в класика, историята се завръща в киносалоните, за да докаже, че няма нищо по-силно от човешкия дух.

„Мулан“ е поредната рисувана лента, която продуцентският гигант прекроява в игрален римейк. Преди това бяха „Книга за джунглата“, „Дъмбо“, „Аладин“ и „Цар Лъв“, който бе създаден (почти) изцяло от компютърно генерирани изображения, чиято цел беше да копират оригинала в по-реалистично изглеждаща картина.

„Мулан“ ще се различава коренно в това отношение от своите предшественици. Този римейк се отдалечава засега най-много от анимацията си, като разделя един персонаж на два отделни и променя сюжета така, че да придобие по-голяма автентичност според китайската култура.

За създаването на „Мулан“ продуцентите са преброили над 200 милиона долара (според някои източници, сумата достига и почти до 300 млн.), което прави проекта най-скъпия римейк на „Дисни“.

След като побеждава хиляди други претендентки, в главната роля тук се подвизава азиатската звезда Лиу Ифей. Както на екрана, така и бекстейдж, актрисата впечатлява не само с невинната си визия и спокоен нрав, така и със спартанската си подготовка, когато става дума за бойни изкуства. Тя, всъщност, изпълнява сама 90 на сто от каскадите си във филма, които включват още стрелба с лък и езда. „Когато затворя очи и се концентрирам, понякога успявам да направя движения, на които дори не подозирам, че съм способна“, казва с усмивка Ифей.

На кастинга за „Мулан“ тя се появява след 14-часов полет от Пекин. Успява да медитира за няколко минути преди да грабне ролята заради актьорското си превъплъщение, а веднага след това заминава на подготвителен физически лагер.

„Това е много женски филм, благодарение на всички дами-воини, които бяха с нас на снимачната площадка“, категорична пък е режисьорката Ники Каро, която разписва творбата си в историята на американското кино като най-скъпата продукция, създадена от кинодеец от женски пол.

„Мулан“ обаче ще бъде запомнен и с друго. Това е един от първите филми, които дават рестарт на киносалоните по света. След като своя дебютен десант у нас преди седмица направиха „Тенет“ и „Новите мутанти“, продукцията на „Дисни“ е следващият голям проект, който ще върне зрителите пред екрана.

В България филмът ще направи официално премиерата си от 11 септември, но предпремиерно ще може да се гледа още от днес. В страните, в които обаче функционира стрийминг платформата на „Дисни“, „Мулан“ ще е достъпен единствено онлайн, като виртуалният пропуск е оценен на 30 долара.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !