Аз съм във Фейсбук само защото се...

"Аз съм във Фейсбук само защото се нуждая от...

Министър в оставка замина...

Министърът на командировките, както наричат...

Исках да стана известен: Убиецът на Джон Ленън

отпечатай новината

23.09.2020 10:06 | Видян 1085 пъти

Исках да стана известен: Убиецът на Джон Ленън

Марк Чапман, който уби вокалиста на британската група „Бийтълс“ Джон Ленън през 1980 г., за първи път 40 години след престъплението се извини на вдовицата му Йоко Оно. Това съобщи Ей Би Си с позоваване на протокола от изслушването на комисията по условно освобождаване, която през август отхвърли петицията му за 11-ти път.

Той обяснил решението си за убийството с желанието да стане известен, както и със завистта към славата и финансовото благосъстояние на музиканта. "Това беше невероятно егоистична постъпка. Съжалявам за болката, която й причиних (на Йоко Оно). Постоянно мисля за това", цитира телевизионният канал откъси от протокола.

На 8 декември 1980 г., когато Джон Ленън и съпругата му се прибират у дома, Чапман изстрелва пет изстрела в гърба на музиканта. Ленън умира от загуба на кръв по пътя към болницата. Няколко часа преди смъртта си, музикантът подписва автограф за Чапман на диска „Double Fantasy“.

Ленън е кремиран, а прахът му е разпръснат над „Сентрал Парк“ в Ню Йорк. Съдът призна Чапман за вменяем и го осъди на доживотен затвор.

Източник: Монитор

Снимка: pixabay.com

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !