Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

ООН: 7 милиона души са умрели от глад тази година 1

отпечатай новината

17.10.2020 08:49 | Видян 1405 пъти

ООН: 7 милиона души са умрели от глад тази година 1

Световната програма за храните на ООН (WFP) заяви, че 7 милиона души са умрели от глад тази година, докато пандемията COVID-19, която може да удвои глада в световен мащаб, отне още 1 милион човешки живота, предаде БГНЕС. WFP, която получи Нобеловата награда за мир миналата седмица за усилията си да предотврати използването на глад като оръжие за война и конфликт, заяви, че до момента е събрала 1,6 милиарда долара.

Гутериш: Човечеството да престане да води война с природата Гутериш: Човечеството да престане да води война с природата Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви днес, че човечеството трябва да престане "да води война с природата", предаде ДПА, ци... Прочети повече „Трябва да съберем много повече пари, за да сме сигурни, че ще избегнем глада“, заяви Дейвид Бийзли, изпълнителен директор на СПП, на конференция, организирана от Организацията на ООН за прехрана и земеделие (ФАО).

Тъй като разгарянето на коронавируса и свързаните с това ограничения изтласкват и без това гладните общности, гладът, свързан с COVID-19, води до смъртта на още 10 000 деца на месец през първата година от пандемията, става ясно от отправен през юли тревожен сигнал от ООН. Тъй като блокировките и международните търговски пътища нарушават доставките на жизненоважна помощ, ООН предупреди, че пандемията на коронавируса може да има „ефект между поколенията“ върху здравето на милиони деца.

Въз основа на най-лошия сценарий, написан от експертите на ООН, близо 180 000 деца могат да умрат само тази година, докато пандемията може да накара малките деца да пропуснат 50% от своите хранителни грижи и услуги за лечение. В страни, които вече преживяват хуманитарна криза, Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ) предупреди, че до 100% от основните хранителни услуги могат да бъдат нарушени.

Франция предлага в ООН харта за борба с COVID-19 Франция предлага в ООН харта за борба с COVID-19 Франция разчита на приемането от всички участници на инициативата на ООН за ускоряване на достъпа до средства за борба с COVID-19 на сп... Прочети повече В доклад на ООН, публикуван през юли, се казва, че Йемен се връща към "тревожните" нива на продоволствена несигурност.

Ограниченията заради коронавируса, намалените парични преводи, скакалците, наводненията и значителното недофинансиране на тазгодишните помощи усложниха и без това страшния глад след петгодишна война. Повтарящото се насилие през последните седмици между враждуващи страни, въпреки усилията на ООН за мир, също убива и наранява цивилни. Глад никога не е бил обявен официално в Йемен. Предупрежденията на ООН в края на 2018 г. за настъпващ глад доведоха до увеличаване на помощта.

Източник: actualno

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !