Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Модерно е да се чете подкрепя родните автори

отпечатай новината

27.10.2020 15:20 | Видян 474 пъти

 Модерно е да се чете подкрепя родните автори

Тази есен Модерно е да се чете се завръща с нова кампания, с която ще зарадва последователите си в социалните мрежи, с книги подаръци от български автори. Кампанията в подкрепа на родните поети и писатели, както и техните издателства, ще продължи в рамките на няколко месеца, през които ще бъдат раздадени десетки книги. Всички комплименти ще бъдат предоставени от издателствата, които прегръщат идеята на Модерно е да се чете.

Авторите, чиито творби ще бъдат представени са Татяна Гишина, Гергана Лаптева, Петър Голийски, Енчо Керязов, Светлозар Желев, Станислава Айви, Рене Карабаш, Николай Терзийски, Яница Радева, Любомир Калудов, Д-р Владислав Цветанов, Цветан Тодоров, Захари Карабашлиев, Алек Попов, Момчил Николов, Моника Василева, Людмила Нинова, Даниел Пенев, Емилия Дворянова, Кристин Димитрова, Иван Кръстев и Стивън Холмс.

Всяка седмица ще се провежда и интервю - лайф в Инстаграм с един от авторите, които ще бъдат представяни повреме на кампанията. За тези, които не са успели да се включват в живата връзка, интервюто ще бъде публикувано в IGTV на профила на @modernoedasechete в Инстаграм.

Не случайно инициативата ще продължи през целия есенно-зимен сезон, период, в който българското книгоиздаване ще е в сериозно затруднение, заради пандемията от COVID-19 и последвалия спад в продажбите на книги през последната половин година. Организаторите излизат с призив да се четат повече творби от български автори, а по време на кампанията ще бъдат представени, както нови, така и утвърдени родни писатели.

„Модерно е да се чете“ стартира през лятото на 2019г. с подкрепата на над 30 популярни личности, които застанахата зад кампанията, като си направиха снимка с любима книга и тагнаха #modernoedasechete. През лятото на 2020г. организаторите на един от най-успешните летни културни фестивали Арт Поток, който се провежда в Царево и Лозенец, отново подкрепиха Модерно е да се чете.

Кампанията се осъществява с безвъзмездната подкрепа на ПР агенция IGM и фирмата за дигитален маркетинг -Hashbook. Всеки желаещ да получи книга, може да участва в игрите ни в социалните мрежи Инстаграм и Фейсбук .
Профили на „Модерно е да се чете“ в социалните мрежи:




автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !