Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Гаджето на Меган Фокс променя съдбата на китарната музика

отпечатай новината

29.10.2020 14:21 | Видян 1017 пъти

Гаджето на Меган Фокс променя съдбата на китарната музика

Американският рапър Колсън Бейкър, известен сред меломаните като Machine Gun Kelly, наскоро за пръв път чукна върха на класация на "Билборд" с първия рок албум, оглавил изданието за тази година.

Преоткрил се в нова поп-пънк светлина, любимият на Меган Фокс, се изкачи там благодарение на новата си тава Tickets to My Downfall. И въпреки че тя бележи нова посока в звука и стила му, изпълнителят се надява, че това може да предизвика оживление в съдбата на китарната музика.

„Този албум може да се превърне в причината групите от нашето поколение, а не вече утвърдени изпълнители като Foo Fighters, Green Day или други, да стигнат до първите редици на Коачела и други фестивали – защото този албум ще увеличи търсенето на китарната музика! “, каза той пред изданието NMЕ, в което описаха съживяването на пънка от рап дявола като вид музикален протест.

От участието на барабаниста Травис Бейкър от Blink 182, който е и дългогодишен приятел на Kelly, през певицата Холзи в песента Forget Me Too, Trippie Redd в All I Know и Blackbear в My ex’s best friend, този албум е сред най-иновативните съвременни музикални поп-пънк колаборации. Това е и първият запис, в който MGK свири на китара, а идеята му е да вдъхнови младите артисти да се обърнат към музикалните инструменти и да формират групи.

„Искам децата да не се притесняват да вземат китара в ръце и да опитват, защото това беше важно нещо за мен, когато бях малък. А моята история не е като на Принс – в началото не бях толкова добър. Трябваше да се боря, за да стигна тук. ”, признава изпълнителят, който започва да се учи да свири още като малък, а като тийнейджър става част от поп-пънк група повлияна от Blink-182.

Отговаряйки на недоброжелателите, които се усъмниха в промяната му в музикалната посока, той продължи: „Разбрах, че хората са казали: „Как, по дяволите, Machine Gun Kelly направи най-добрия рок запис на годината?“ Разбирам, че тази идея може да се струва гадна за някои, но да – точно това се случи!“.

MGK разказва, че е загубил интерес към китарата, малко след като се е утвърдил като рапър, но се е върнал към инструмента през 2017 г., когато е осъзнал, че има нужна от ново хоби. Той приписва повторното си пробуждане за рока отчасти на Травис, а също и на британския поп-рок изпълнител Yungblud, с когото MGK има няколко дуета и оприличава дружбата между тях с тази на Елтън Джон и Джими Хендрикс.

„То е като едно готино приятелство, разделено от голямото Атлантическо езеро. Ти удържаш фронта тук, аз там и заедно сме нещо като звезден рок съюз. Като съвременните Елтън Джон и Джими Хендрикс.", замисля се гаджето на звездата от „Костенурките нинджа“.

Рап артистът признава, че и любимата му Меган Фокс също му е оказала голяма подкрепа в писането на любовното му писмо към поп-пънк жанра и е благодарен за помощта й. Припомняме, че американската актриса, която тази година беше у нас за снимките на Till Death, и Machine Gun Kelly са официална двойка от около два-три месеца, след като се срещнаха на сета на Midnight in the Switchgrass. Въпреки че не са заедно от дълго време, двамата не спират да говорят за силата на чувствата си и 30-годишният музикант сподели, че срещата му с зашеметяваща актриса не само е променила тотално живота му, но му е показала какво е истинска любов.

Снимка: Press

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !