Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Най-честите кожни симптоми при Covid-19

отпечатай новината

06.11.2020 16:54 | Видян 1887 пъти

Най-честите кожни симптоми при Covid-19

Eжедневната необходимост от носенето на предпазни маски през последните месеци наложи потребност да се използват антибактериална хидратираща козметика за лице и антибактериални декоративни гримиращи продукти. Наложената тенденция цели да предотврати появата на  петна, обриви и раздразнения, свързани с маските.

Според дерматолога д-р Самер Шокър носенето на маски категорично ще продължава да влияе на козметичната и естетичната индустрия, особено в разработката на нови протоколи и нови категории козметични продукти. „На много хора, особено на нас медицинските специалисти, ни се налага да носим предпазни маски часове наред без да ги сваляме.

Топлият въздух в комбинация с триенето от плътно прилепналата маска могат да причинят ожулване по лицето, възпаление и да нарушат микробиома на кожата. Да доведат до появата на обриви и чувствителност“, споделя дерматологът Самер Шокър.

Решението е употребата на козметични продукти за лице със съставки, които обикновено се съдържат в кремовете против акне -  като салицилова киселина, хиалуронова киселина и други, които да възпрепятстват пъпчици и обриви. Все по-популярна става антибактериалната козметика против акне, която се разширява по отношението на потребителите - не само за тийнейджъри, но и за възрастни.

Маските от памук най-щадящи към кожата- Не можем просто да избегнем носенето на предпазни маски, но може да се научим да подбираме възможно най-деликатните материи и ефективни модели. Много маски са изработени от найлон, хартиени материали или естествени влакна и въпреки че са чудесни за дишане, не отговарят на изискванията за филтрация.

Според д-р Самер Шокър в момента маските на основата на памук са най-ефективни за дишане, филтриране и за предотвратяване на влажната и гореща среда, благоприятстваща кожните раздразнения. Бум на естетични процедури за очи- Фокусът в естетиката и в грима е върху очите.

Макар че продажбите на грим са спаднали от началото на COVID-19,  потребителите са отворени да използват декоративна козметика с антибактериални свойства. Гримът за очи измества по популярност червилото.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !