Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Илон Мъск с два противоположни резултата за COVID-19

отпечатай новината

13.11.2020 18:13 | Видян 1523 пъти

Илон Мъск с два противоположни резултата за COVID-19

Основателят на компаниите Tesla и SpaceX Илон Мъск обяви в своя акаунт в Туитър, че си е направил 4 експресни теста за COVID-19, при което получил 2 положителни и 2 отрицателни резултата.

„Това е някаква безумна фикция“, коментира магнатът, като уточнява, че и 4-те проби за анализ са направени в един и същи ден. Тестовете били от една и съща фирма производител, а изследването направила една и съща медицинска сестра.

Бизнесменът отбелязва, че случилото се с него би могло да се случи и с мнозина други. За да разбере болен ли е, или не, Мъск решил да направи PCR анализи за наличието на коронавирус в организма му в няколко различни лаборатории. По думите му, резултатите ще са готови след едно денонощие.

Мъск споделя, че имал симптоми на обикновена простуда, но решил все пак да се провери. Някои негови последователи в Мрежата го обвиняват в безотговорност. „Моля, престанете да мътите водата по време на сериозна криза в здравеопазването.

Всичко е, за да продадете повече автомобили“, пише му един ползвател. Други отбелязват, че бързите тестове често дават грешки и съветват милиардера да даде кръв за анализ за наличие на антитела към COVID-19.

Според специалисти по молекулярна диагностика PCR тестовете са най-надеждният метод за откриване на коронавирус.

Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !