Дуа Липа снима в Олимпийския басейн в...

Дуа Липа пусна музикалния си видеоклип към най-новия си...

Средна класа е когато...

Средна класа - когато банката ви отказва кредит, поради...

Копче за сън от Валери Петров с премиера в Музикалния театър

отпечатай новината

24.11.2020 13:07 | Видян 455 пъти

Копче за сън от Валери Петров с премиера в Музикалния театър

„Копче за сън“ по едноименната пиеса на Валери Петров и музика на Георги Генков ще има премиера в Музикалния театър на 1 декември, съобщиха от трупата. Спектакълът се посвещава на 110-годишнината от рождението на големия български поет, преводач, драматург, сценарист и автор на десетки произведения за деца.

В любимата на няколко поколения детска музикална приказка малкият Оги се бои от тъмното и неговия дядо трябва да измисля приказка след приказка. В тях играчките от стаята на Оги оживяват в различни истории, за да покажат на децата колко са важни обичта, приятелството и добротата.


Либретото е на самия Валери Петров. Постановката е на проф. Бистра Атанасова, режисьор е Марина Генкова. Сценографията е на Георги Златанов, а художник на костюмите е Исидора Молес. Хореографията е на Светлин Ивелинов.

Ролите в спектакъла са поверени на Александър Мутафчийски, Георги Ханджиев, Теменужка Трифонова, Петя Миленова, Боряна Йорданова, Антон-Марио Петров, Людмила Козарева, Мадлен Станкова, Яна Стефанова, Таня Гошева, Пламена Михова, Зорница Гергинова, Станимира Василева, Весела Делчева, Кремена Георгиева, Георги-Маноел Димитров, Алексей Римша, Юлия Маринова и Деница Шопова.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !