Силвестър Сталоун се присъединява към...

Силвестър Сталоун е един от най-новите членове на частния...

Иво Танев написа Урок за мъже

Истории от близо и далеч, сервирани с обилно количество...

Сделката за Нова вече е в КЗК

отпечатай новината

14.12.2020 14:56 | Видян 380 пъти

Сделката за Нова вече е в КЗК

Продажбата на Нова телевизия от компанията на братята Кирил и Георги Домусчиеви "Адванс Медиа Груп" на собственика на телекома "Виваком" - "Юнайтед Груп", вече е внесена за одобрение в КЗК.

За предстоящата продажба 19' писа още през август. Тя ще се извърши чрез дружество на "Юнайтед груп" - "Юнайтед Медия". То ще придобие едноличен контрол върху „Нова Броудкастинг Груп“ и следните контролирани от „Нова Броудкастинг Груп“ предприятия:„Нет Инфо“; „Дарик нюз“; „Ви

Бокс“; „Елит Медия България“; „Радио Веселина“; „Радио Експрес“; „Витоша ФМ“; „Агенция Витоша“ и „Агенция Атлантик“.

Съвместен контрол "Юнайтед Медия" ще има върху „Файненшъл

Маркетплейс“; „Грабо Медия“ и „Атика Ева“, което издава списание "Ева". Понастоящем те са съвместно контролирани от „Нова Броудкастинг Груп“ ЕООД и трети лица.

Очаква се операцията да окаже въздействие върху следните съответни продуктово-географски пазари в страната - пазар на телевизионно разпространение на едро; на разпространение на телевизионен и радио сигнал чрез наземно излъчване (радиоразпръскване); на сателитни услуги.

Неофициално източници от банковите среди посочват, че сделката е между 250 и 280 милиона евро. Сегашните ѝ собственици - братята Кирил и Георги Домусчиеви, я купиха за 185 млн. евро от шведската компания MTG (“Модърн таймс груп”) в края на февруари 2019 г. Така за две години цената на Нова телевизия е поскъпнала с около 100 милиона евро, но това е защото към нея бе прибавена и цялата онлайн група “Нетинфо”, както и още медии.

 Потенциалната сделка зависи от успешното приключване на преговорите между страните, както и от сключването на обвързващ договор за покупко-продажба на дялове между тях и получаването на всички необходими одобрения от съответните регулаторни органи в България и чужбина, посочва се в съобщението.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !