Шеметните Милица Гладнишка и Нона...

Камен Алипиев - Кедъра „отвръща на артистичната...

Стоичков запя с Тони Димитрова и...

Христо Стоичков запя в зала 1 на НДК. На мястото, където...

Хап или спрей - кое лекува по-добре и по колко хапчета за смучене на ден помагат, а не вредят

отпечатай новината

27.01.2021 13:22 | Видян 1096 пъти

Хап или спрей - кое лекува по-добре и по колко хапчета за смучене на ден помагат, а не вредят

През последните години фармаиндустрията пробутва все по-настоятелно тенденцията за налагане на спрейове вместо хапчета. Не само ние от собствен опит, когато разчитахме да ни излекува гърлото суперултра моден, при това еко, био и органик флакон, който изпръскахме, а това влоши положението и започва да предизвиква дори гадене като добавка, но и учените са категорични. Хаповете не могат да бъдат заменени от спрея. Да, ефектни са, но не са ефективни. Причината е, че слюнката измива капчиците, впръскани в устата твърде бързо и не им позволява да се задействат, без да носи позитивния им ефект дълбоко навътре в организма, което всъщност е смисълът на лечението - да се удари причината - болестта, а не следствието - симптомите. Нещо, което при хапчетата стои по обратния начин - там всичко стига до целта. Таблетките навлизат постепенно и устойчиво в организма и му въздействат по начина, който трябва.
Трябва да имаме обаче две важни неща предвид, които са и допълнителните ни лайфхакове днес.
По определени причини, които лекарите идентифицират, при децата спрейовете имат добър ефект, включително и защото - за разлика от хапчетата, които плашат хлапетата, не могат да бъдат изплюти - т.е. по-добре е да се поеме някакво количество от лечебната субстанция, отколкото никакво.
Важно е да не се прекалява с приемането на хапчета за гърло - вредно е и за зъбите, и за хора, които имат повишено количество захар в кръвта. Защо? 2 хапчета са равни на 1 бучка по съдържание на белия убиец.
Оптималното количество смучещи се хапчета е 3, а максималното допустимо не бива да превишава 5-6, в противен случай вредата става много по-голяма, отколкото ползата и нещата стават опасни. Това важи и за разнообразните бонбонки, които притежават или претендират за сходни качества. Вярвайте, не са безвредни и това е доказано от сериозни и задълбочени международни изследвания.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !