НАЙ-НОВИ
Леонардо Ди Каприо прегря от жегата...
Леонардо Ди Каприо, на 50 години, беше звездната...
Бекъмовите синове се сдраха съвсем
Ромео Бекъм (22 г.) реагира остро, след като брат му...
Със съставка на бензина правят олиото: Какво да правим с времето в карантина?
09.03.2021 12:01 | Видян 1172 пъти

Как да намалим опасността от вредата на маслото за готвене?
Доста е писано по темата, че маргаринът има малка разлика в химическата си формула с автогоривото - немска разработка от времето на Хитлер, когато във военно време маслото е било кът и се е налагало да се намери негов заместител. Не е учудващо, че там, където правят маргарина, правят и олио. Усещате ли накъде бием: ами и в олиото се добавя вещество, което влиза в състава на бензина. Защо в предприятията добавят тази химия в слънчогледовото масло за готвене? Просто е: естественото извличане на олиото от семките на красивото цвете запазва максимално количество от витамините и другите полезни вещества в сока на черните ядчици, ала струва скъпо на производителите. Първо те опитват да извличат повече олио като загряват семките - така те пускат повече масло, макар да намаляват наполовина витамините и полезните вещества. Когато производителите се светват, че добавянето на хексан води до максимум извличане на мазнина при минимум разходи - този трети път е избран от хранителната индустрия. Независимо, че така рафинираното олио е и токсично, и канцерогенно.
При химическата обработка се губят качества и полезност, но се печелят огромни пари, а на нас ни обясняват, че елиминират странични ефекти като например недотам приятната миризма на наистина оригиналното и извлечено от семки на слънчоглед масло за готвене.
Европейският съюз се опитва да минимизира ефекта на вредност на олиото като поставя стандарти, но и не може да гарантира, че онова, което присъства в магазините с етикет от България или друга членка на Евросъюза, не е произведено извън


свързани новини
20-те АЗ или как да победим емоционалните проблеми: Какво да правим с времето в карантина
За имунитет, гърло, отслабване, гадене, мускулни болки - джинджифил: Какво да правим с времето в кар
Как се стиска повече фреш от 1 портокал и колко да пием на ден: Какво да правим с времето в карантин
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !