Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Отглеждане с джаджи + дистанционно обучение = Хора със зависимости

отпечатай новината

28.05.2021 10:56 | Видян 881 пъти

Отглеждане с джаджи + дистанционно обучение = Хора със зависимости

Когато отглеждаме децата от бебета с разни джаджи - телефони, таблети, лаптопи, които са направени така, че да ги използват лесно от съвсем мънички, това не е безобидно, твърдят учените след последните международни изследвания. Когато в по-късна възраст, особено в "малкото" училище към това се добави и дистанционното обучение, резултатът, който психолозите предвиждат за огромното мнозинство от тези деца като възрастни е на хора, които са лесно уязвими за зависимости. На това сме посветили днешния ни лайфхак.
Според психолозите на тази работи си има и съответна диагноза - за децата, които прекарват повече от час и половина в компютърни игри, е създадено определението лудомания. В превод - игромания.
По данните от изследванията на международните научни институти 80% от времето на децата и тийнейджърите, особено в изминалата повече от година в карантина, 80% от времето на децата и тийнейджърите е прекарано във виртуалното пространство. Това означава почти десет пъти повече от максималната граница на нормата за психическо здраве!

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !