Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Ел.кана или чайник и лошо ли е да се пие повторно или дълго варена вода

отпечатай новината

11.06.2021 09:20 | Видян 695 пъти

Ел.кана или чайник и лошо ли е да се пие повторно или дълго варена вода

Всякакви легенди и митове вървят по темата добре ли е или е лошо да се ползва електрическа кана. Днешните ни лайфхак идеи са посветени именно на тази тема и всичко, свръзано с нея.
Електрическите кани не са вредни по никакъв начин за здравето, доказват всички научни изследвания. Освен това, те са добри и за екологията, тъй като са по-енергийно ефективни от чайниците например - вършат същата работа много по-бързо при разход от средно 1,8 киловатчаса енергия срещу 2,72 киловатчаса. Електроканите имат и много по-добра топлоизолация, което ги прави и по-безопасни за децата и всички останали у дома, което далеч не е маловажно. На практика те са сравними и даже превъзхождат добрия стар термос.
Вярно ли е, че електрокамерите правят по-лош чай от чайниците? Не, единствената разлика е, че запазват по-малко кислород, показват задълбочените международни научни изследвания. За чая и неговия вкус и качеството му това няма абсолютно никакво значение.
Носят се всякакви легенди и митове и за т.нар. преваряване - нищо лошо няма в термичната обработка на водата дълго време.
Същото може да се каже и за повторното сваряване на водата. Често, ако напълним електроканата повече, отколкото сме готови да изпием в момента, налага се после отново да подгреем същата течност. Задълбочените лабораторни изследвания показват, че от една страна намалява количеството на солите и на кислорода във водата, но пък тя става по-мека и по-приятна за пиене, както и всичко, което правим от нея - например чай.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !