Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Как дебелеем от бързото хранене?

отпечатай новината

23.06.2021 09:26 | Видян 721 пъти

Как дебелеем от бързото хранене?

Няма никакъв смисъл да хвърляте маса пот във фитнеса, подготвяйки се за суперформа на плажа, ако в същото време ядете на крак или практикувате каквато и да било форма на бързо хранене. Защо ли? Ами просто от него се дебелее. На тази тема сме посветили днешния лайфхак.

Когато ядем бързо, твърдят психолозите, често мозъкът не е сигурен дали сме се хранили изобщо. За да останем гладни, той ни кара в последващото си хапване да преяждаме. За работещите хора това е най-вредно, тъй като обядът на крак с някакъв джънк фууд като парче пица, дюнер, бургер..., е следван от обилна вечеря у дома. Прехранването вечер от своя страна ни пречи да спим добре, което води до всякакви психически и физиологически нежелани последствия, най-видимата от които – наред с тъмните кръгове под очите, е трупането на мазнини, тъй като не даваме на организма ефективно да преработи погълнатото. Особено, ако си падаме по десертите и въобще - въглехидратите, соленото, тестеното, като типични българи. По-невидимото е натрупване на камъни в организма – жлъчката и бъбреците, особено при периодично или постоянна прехранване в късните часове.

Проблемът продължава на сутринта, когато мнозина пропускат закуската, понеже още имат тежест в стомаха. Което допълнително уврежда стомаха, особено ако е заменена от кафе на гладно, което коремните лекари категорично забраняват. Кафето, твърдят те, никога не бива да се пие, без предварително или успоредно хапване.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !