Рекордна година за България по брой...

България уверено върви към целта си в туризма за 2024 г....

35 години банани по магазините

35 години банани по магазините. 10 ноември 1989-2024.

Ферментиралите продукти – от шоколад до кисело мляко, ни правят по-психоустойчиви

отпечатай новината

07.07.2021 11:06 | Видян 1126 пъти

Ферментиралите продукти – от шоколад до кисело мляко, ни правят по-психоустойчиви

Какво трябва да ядем, за да се чувстваме по-добре във времена на пренапрежение, какъвто е краят на всяка объркана предизборна кампания при контролирани големи медии?

На тази тема сме посветили нашия днешен лайфхак. Базираме го на последните световни научни изследвания.

Професор Майкъл Ганцле от Университета Албърта в Канада е категоричен, че ферментиралите продукти влияят отлично на психиката, като ни карат да се чувстваме по-балансирани, по-уверени и по-спокойни. Досега се знаеше, че те са добри за храносмилателната система и това не е променено като концепция. Помагат и на нея.

Това се отнася както за ясно отличими продукти на ферментацията като киселото мляко или киселото зеле, така и за неочаквани като шоколада, за който малцина подозират, че е следствие именно на ферментация на какаовите бобчета. Много полезни в този смисъл се оказват също сирената с плесен – обикновено ги наричаме с общото кратно „синьо сирене” от различни типове. А също така любимите в България кисели краставички, които явно трябва да ядем не само през студените месеци.

Единственото, с което трябва да внимаваме е да не превишим полезното ниво на солта, която се съдържа в повишени количества в повечето ферментирали продукти, защото в противен случай рискуваме да си навредим.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !