НАЙ-НОВИ
Рекордна година за България по брой...
България уверено върви към целта си в туризма за 2024 г....
Ферментиралите продукти – от шоколад до кисело мляко, ни правят по-психоустойчиви
07.07.2021 11:06 | Видян 1126 пъти
На тази тема сме посветили нашия днешен лайфхак. Базираме го на последните световни научни изследвания.
Професор Майкъл Ганцле от Университета Албърта в Канада е категоричен, че ферментиралите продукти влияят отлично на психиката, като ни карат да се чувстваме по-балансирани, по-уверени и по-спокойни. Досега се знаеше, че те са добри за храносмилателната система и това не е променено като концепция. Помагат и на нея.
Това се отнася както за ясно отличими продукти на ферментацията като киселото мляко или киселото зеле, така и за неочаквани като шоколада, за който малцина подозират, че е следствие именно на ферментация на какаовите бобчета. Много полезни в този смисъл се оказват също сирената с плесен – обикновено ги наричаме с общото кратно „синьо сирене” от различни типове. А също така любимите в България кисели краставички, които явно трябва да ядем не само през студените месеци.
Единственото, с което трябва да внимаваме е да не превишим полезното ниво на солта, която се съдържа в повишени количества в повечето ферментирали продукти, защото в противен случай рискуваме да си навредим.
свързани новини
Защо пуешкото е по-полезно от пилешкото?
Защо е нормално „да си правим филми”?
Кои фермерски/био/еко/органик продукти не са по-добри от заводските?
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !