Мария го закъса за пари

По всичко личи, че фолк певицата Мария е ударила...

Осиновени сме, но не и на различна...

"Аз и сестрите ми сме осиновени“, това...

Как манипулира, но и помага осветлението

отпечатай новината

11.10.2021 09:08 | Видян 305 пъти

Как манипулира, но и помага осветлението

Намаляването на светлината с есенното лошо време влияе супер много на мозъка и на организма, често без да го осъзнаваме. Апатия, безпричинна потиснатост, спаднала работоспособност, трудна концентрация, компулсивно преяждане – това са някои от нещата, които ни се случват дори без да искаме в тези дни и месеците напред. Има ли начин да се противодейства на това положение – ето на какво сме посветили днешния лайфхак.

Оказва се, че осветлението, които използваме – външно и вътрешно, може да се превърне в силен фактор за промяна, който помага, но също така може и да манипулира. Това е и смисълът на съвремнните системи за градиране на светлината.

Яркото осветление стимулира работоспособността, „разбужда” и най-заспалите с отворени очи, повишава концентрацията и желанието за изява.

По-мекото осветление пък води до по-висока креативност и се препоръчва за пространствата, където са събрани творчески личности или за моментите, когато колективът трябва да роди важна идея, дори да не е свързан с някакъв вид изкуство.

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !