Радев и Стефка Костадинова откриха...

Българското посолство в Париж бе домакин днес на...

Дъщерята на Ахмед Доган напусна България

Дъщерята на Ахмед Доган – Демет забегна за Италия....

По-полека с младежки хепънинг за пътната безопасност в София

отпечатай новината

07.06.2024 10:09 | Видян 941 пъти

По-полека с младежки хепънинг за пътната безопасност в София

Спецгости бяха певицата Ирина Флорин и автопилотът Васко Жеков

Сдружение Екопрограма проведе в София младежки хепънинг посветен на Деня на безопасността на движението по пътищата. Събитието, което премина в рамките на проекта По-полека! Спаси живота си, не бързай събра над 100 ученици от столицата под покрива на Народно читалище Св. Св. Кирил и Методий – 1924.

Хепънингът бе открит от председателя на Сдружение Екопрограма Борис Ангелов, който проведе дискусия за пътната безопасност с младежите.

Последва кратък концерт с участието на неповторимата Ирина Флорин, която е и посланик на проекта По-полека. От своя страна певицата също взе думата и призова учениците за разумно и отговорно поведение на пътя.

Дискусията продължи и когато думата бе дадена на другия специален гост на събитието – автопилота Васко Жеков от Академията за безопасно и майсторско шофиране. Той сподели опита си пред младите и им разказа им за рисковете на пътя. Жеков се обърна към бъдещите шофьори, които са на прага на началото на своя зрял живот, с призив за отговорното шофиране.

В рамките на срещата, което е част от проекта към ММС – „По-полека! Спаси живота си, не бързай”, бе основаван и младежкия клуб по безопасност на движението.

На финала автопилотът покани младежите и всички гости в двора на читалището, където проведе обучителна част с демонстрация на автомобила си, който участва в автомобилни състезания.

Чрез това събитие организаторите се постараха да вдъхнат чувство за отговорност на бъдещите шофьори, да ги насърчат да възприемат навици за безопасно шофиране и по този начин да намалят броя на произшествията и смъртните случаи по пътищата у нас.


*Събитието е част от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта (2023-2025) на Министерство на младежта и спорта по проект „По-полека! Спаси живота си, не бързай” (НПИМД № КО2-116/2023, договор № 25-00-78/01.12.2023 г.).

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !