Борисов, Петков и Атанасов са...

Служебният премиер Димитър Главчев потвърди от Брюксел,...

Победителят в Стар академи и брат на...

Победителят в първия и единствен сезон на Стар академи у...

Най-добрите острови в света

отпечатай новината

22.06.2024 08:15 | Видян 676 пъти

Най-добрите острови в света

5. Остров Мнемба, Танзания

Често засенчен от съседния Занзибар, остров Мнемба изисква внимание – и нашите читатели чуха призива му тази година. Освен ослепителните плажове с бял пясък и някои от най-добрите гмуркания с шнорхел в този регион на Индийския океан, тази малка част от остров също е дом на и отвъд остров Мнемба, често смятан за един от най-добрите частни островни курорти в света.

Професионален съвет: Никакви кейове или докове не водят до острова, така че да стигнете до плажа от свързващата ви лодка ще трябва да газите във водата. Запазете хубавите си дрехи и обувки за след като стигнете до курорта.

Как да стигнете до там: Полетете до международното летище Абейд Амани Каруме (ZNZ), след което вземете 90 минути (неравномерно) шофиране, последвано от 15 минути разходка с лодка, за да стигнете до Мнемба.

4. Сейшели

Нашите читатели не са единствените, които смятат тази африканска нация за един от най-хубавите острови в света: принц Уилям и Кейт Мидълтън и Дейвид и Виктория Бекъм прекараха медения си месец на Северния остров на Сейшелите. И все пак някои пясъчни участъци са толкова пусти, че тук са заснети части от филма Castaway. Най-голямата привлекателност обаче е природата – белите плажове тук са толкова красиви, че посещението им граничи с религиозно преживяване.

Професионален съвет: Сейшелите са едно от най-добрите места в Индийския океан за гмуркане с шнорхел. Отправете се към островите La Digue и Félicité за най-доброто разнообразие от морски живот.

Как да стигнем до там: Air France, Air Seychelles и Turkish Airlines имат редовни полети, които се свързват с международното летище на Сейшелите (SEZ), южно от столицата на Виктория.

3. Мавриций

Instagram и Pinterest създадоха подновен интерес към този остров в Индийския океан, благодарение на неговия „подводен водопад“ – визуално зашеметяващ поток от пясък и тиня, който се вижда най-добре отгоре. Приблизително 550 мили източно от Мадагаскар, Мавриций също може да е дом на изгубен континент, който се крие под вълните.

Професионален съвет: Не се доверявайте на везните на Мавриций: Островът има по-силно гравитационно поле, което кара нещата (и хората) да тежат повече.

Как да стигнете до там: Международното летище Sir Seewoosagur Ramgoolam на острова е вашата връзка за полети до други градове в Африка, както и до големи градове в Европа, Азия и Австралия.

2. Малдиви

Верига от 26 атола и повече от 1000 острова в Индийския океан, Република Малдиви е една от най-търсените тропически дестинации в света. Гъмжи от мегаватови луксозни вили и бунгала над водата, а гмуркането е нереално (въпреки че, за съжаление, някои от коралите са застрашени от избелване). Все пак има гмуркане за всички нива на умения в атола Ари, където можете да плувате със скатове и, по-навътре, с рифови акули.

Професионален съвет: Cheval Blanc Randheli, курорт номер едно в Индийския океан (според тазгодишното проучване на читателите), разполага с 45 луксозни вили – някои скрити сред кокосовите горички, други стърчащи директно над водата.

Как да стигнете до там: Летете до международното летище на Мале и се прехвърлете до подходящия курорт или атол.

1. Архипелаг Базаруто, Мозамбик

Шестте острова от архипелага Bazaruto – Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Santa Carolina, Bangue и Shell – са защитена природозащитна зона и национален парк край източното крайбрежие на Африка. Наричани „Перлата на Индийския океан“, островите са виждали само пристигането на курорти с големи имена през последното десетилетие, като безупречния andBeyond Benguerra Island през 2015 г.

Професионален съвет: Това е едно от малкото местообитания на застрашените подобни на ламантина дюгони, които моряците понякога бъркат с русалки.

Как да стигнем до там: Летете до Виланкулос на брега на Мозамбик; оттам вземете хидроплан до крайната си дестинация.

Източник: cntraveller

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !