НиЛо лъсна чисто гола след раждането

Николета Лозанова отново привлече вниманието с...

Разкриха причината за смъртта на...

Shifty Shellshock, фронтменът на Crazy Town, почина от...

Ексректор с 37 имота и 1,4 млн.лв. в банка прегражда чужд

отпечатай новината

26.06.2024 12:10 | Видян 612 пъти

Ексректор с 37 имота и 1,4 млн.лв. в банка прегражда чужд

С финална заплата от 4400 лв. на месец ексректорът на Висшето строително училище Борислав Янков Борисов има декларирани пред КПКОНПИ 1 380 000 лв. в банка и 37 имота на многомилионна стойност, някои от които са записани със сензационни оценки като например 13 лева за апартамент в София. Независимо, че се води придобит през 1992 г., дори при соца никога не е имало подобни цени, а след 1989 г. те скачат допълнително. Не е реалистична цена от 15 лв. за парцел от 760 кв.м в столицата, друг от 740 кв.м за 45 лв. или парцел и сграда от 147 кв.м за 59 лева. Друга къща в София с 1873 лв. парцел и 189 кв.м застроена площ е оценена на 3000 лв. Най-близко до реалността, но все така на сензационни цени са имотите, записани като „2 ап., 2 ст., 2 Г, 1 ПМ”, което колегите от офнюз са превели като „2 двустайни, 2 гарсониери, 1 паркомясто” – всичко това за 54810 лв.

Не става ясно кой и защо е дарил на Борисов и съпругата му, чиито доходи той незнайно защо не е декларирал, а е задължен по закон, 2 апартамевнта, ресторант, къща с двор и парцел.

Не е ясно също защо проф. Борисов е преградил общи части от не негов имот във Варна, където има друг парцел и 2 гори по 1 дка, от които едната дарена. Не става ясно също защо той се разпорежда с паркирането в имота, на който не е собственик.

В желанието си да изясним тези любопитни теми от обществен интерес, тъй като декларациите са публични, поради факта, че фигурата е обществена, се опитахме да поставим въпроси, свързани с темата на проф. Борисов. В 3-дневната ни борба да защитим обществения интерес той ни отби с обяснение, че шофира в първия ден. Във втория отговори на въпроса с въпрос: защо трябвало да ни отговаря, след като не сме били институция. На третия, независимо от пренебрежението му, а може би неудобството да даде обяснение на прости факти, все още очакваме неговата реакция, за да бъде защитено правото му на отговор по всички професионални изисквания.

Ето ги и въпросите:

Как със съпругата Ви успяхте да купите апартамент в София за 13 лева?

Как успяхте да купите парцел от 760 кв.м в София за 15 лв., а друг от 740 кв.м - за 45 лв.?

Кой дари 2 апартамента, ресторант, къща с двор и парцел и защо?

А кой дари гора във Варна и защо?

Как се купува къща с парцел за 59 лв.?

Как се купуват 2 двустайни, 2 гарсониери/гаража и паркомясто за 54 810 лв?

Откъде с ректорска заплата от 4000 лв. успяхте да спестите 1 380 000 лв? Вашата наследничка на поста има едва 20 000 лв?

Защо се държите като собственик на 2 къщи във Варна, без да сте, и има ли и други имоти, които сте пропуснали да декларирате?

Защо те се водят на дъщерите Ви, които не живеят там?

Вие ли ги отдавате под наем и Вие ли реално управлявате това имущество?

Известен ли Ви е фактът, че общите части са идеални и по каква логика "разрешавате" или не да се паркира на тях или около имотите, които не са Ваши, а на дъщерите Ви и защо са направени прегради в общи части, които затрудняват изхода на други собственици?

Снимка: БНР

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !