Драго Симеонов с признание за...

Тази събота (21 септември) в „Животът по действителен...

Динамичен и напрегнат старт на...

В петък вечер (20 септември) от 20:00 ч. по bTV, на едно...

Принц Хари вече не разговаря с Чарлз

отпечатай новината

01.08.2024 11:06 | Видян 417 пъти

Принц Хари вече не разговаря с Чарлз

Принц Хари и крал Чарлз вече не разговарят по един дългогодишен проблем, тъй като отчуждението им се задълбочава, пише Mirror.

Надявахме се, че баща и син са на път да започнат да поправят разрива си, особено след като се срещнаха, когато Хари се втурна към Обединеното кралство, след като беше обявено, че Чарлз е бил диагностициран с рак. Въпреки това, седмици по-късно, когато херцогът на Съсекс се завърна в Обединеното кралство за служба за 10-та годишнина за Invictus Games в катедралата Сейнт Пол, нямаше среща между двойката.

Това повдигна вежди по това време, с изявление на Хари, в което се предполага, че баща му е твърде зает, за да го види, и доклади по-късно, че кралят е предложил на сина си място за престой в кралска резиденция.

Въпреки това, източници, близки до Съсекс, сега твърдят, че обажданията на Хари до баща му остават без отговор, тъй като Хари се опитва да обсъди своите мерки за сигурност с баща си. Херцогът беше въвлечен в дългогодишна битка за сигурността си, когато дойде в Обединеното кралство, след като автоматично загуби правото си на полицейска защита, когато се оттегли като работещ крал.

Той загуби последвалите си съдебни битки, за да го възстанови за него, съпругата Меган и двете им деца и планира обжалване. Според списание PEOPLE, Хари вярва, че баща му може да помогне това да бъде възстановено, въпреки че това е отхвърлено като „напълно неточно“ от източник от двореца.

И сега приятел на Хари каза пред списанието: „Той става „недостъпен в момента“. Обажданията му остават без отговор. Той се опита да се свърже със здравето на краля, но и тези обаждания остават без отговор.“ Докато друг приятел добави: "Хари е уплашен и чувства, че единственият човек, който може да направи нещо по въпроса, е баща му", докато друг източник добави: "Хари е решен да защити собственото си семейство на всяка цена."

Те добавиха, че двойката "не чувства, че има избор". „Единственият вариант беше да напуснат – заради здравия им разум. Мисля, че смятаха, че ако излязат от този балон, ще има по-малко внимание върху тях“, каза вътрешен човек.

Хари предприе правни действия във връзка с решението от февруари 2020 г. на Изпълнителния комитет за защита на авторски права и обществени фигури (Ravec), който реши, че повече няма да получава „същата степен“ на публично финансирана защита, когато е в страната. Решението на Равек дойде в резултат на промяна в „статута“ на херцога, след като той престана да бъде „работещ член на кралското семейство на пълен работен ден“, беше казано на съдия.

През февруари пенсионираният съдия от Върховния съд сър Питър Лейн отхвърли делото на херцога, че той е бил „подбран“ и третиран „по-неблагоприятно“ от решението и заключи, че подходът на Равек не е ирационален, нито процедурно несправедлив. След решението правен говорител на Хари каза в изявление, че херцогът „се надява да получи справедливост от Апелативния съд“.

По време на изслушване във Върховния съд беше казано, че Хари вярва, че децата му, принц Арчи и принцеса Лилибет, не могат да се „чувстват като у дома си“ в Обединеното кралство, ако там „не е възможно да бъдат в безопасност“. На предишно изслушване по делото в писмено изявление Хари каза: „С голяма тъга и за двама ни беше, че жена ми и аз се почувствахме принудени да се оттеглим от тази роля и да напуснем страната през 2020 г. Обединеното кралство е моето У дома.

„Обединеното кралство е централно за наследството на моите деца и място, което искам те да се чувстват като у дома си, както и къде живеят в момента в Съединените щати. Това не може да се случи, ако не е възможно да ги пазим в безопасност, когато са на територията на Обединеното кралство не мога да изложа жена си на такава опасност и, като се има предвид моя опит в живота, не съм склонен да излагам ненужно и себе си на опасност."

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !