Сидни: Най-зеленият и най-чистият...

Всеки си представя операта в Сидни, когато стане дума за...

BMW M2 от 2025 г. е още по-могъщо с...

Подобно на по-големите си братя и сестри M3 седан и M4...

BMW M2 от 2025 г. е още по-могъщо с повече конски сили

отпечатай новината

29.09.2024 07:49 | Видян 122 пъти

 BMW M2 от 2025 г. е още по-могъщо с повече конски сили

Подобно на по-големите си братя и сестри M3 седан и M4 купе, BMW M2 с две врати получава увеличение на мощността за 2025 г. Настоящият високопроизводителен модел на Серия 2 е най-способният и комфортен M2 досега, изключително забавен автомобил, който си заслужава всеки цент от изненадващо разумната си начална цена. Когато един автомобил е толкова добър, вероятно е най-добре да не се отклонява много от основите му. BMW е наясно с това и затова M2 от 2025 г. не поправя това, което не е счупено - въпреки че никога няма да откажем повече мощност...

Често автомобилите, които се обновяват в средата на жизнения си цикъл от своя производител, получават променен стил, може би една или две нови функции и няколко нови цвята боя, но по-рядко се налагат големи подобрения на мощността. За щастие, BMW се противопоставя на тази тенденция, като ни дава нещо под капака на обновения M2, за което да говорим.

3,0-литровият шестцилиндров двигател с турбокомпресор на BMW M2 от 2025 г. увеличава мощността си с 20 к.с. до 473 к.с.; въртящият момент се запазва на 406 Нм със стандартната шестстепенна скоростна кутия. Въпреки това купувачите, които изберат осемстепенната автоматична трансмисия Steptronic - безплатна опция - могат да очакват по-голям въртящ момент - 442 Нм.

BMW не посочва изрично къде е намерена повишената мощност, но има вероятност инженерите да са използвали магията на софтуера на двигателя и трансмисията на M2 2025, за да увеличат мощността.

Заради допълнителната мощност се твърди, че ръчната трансмисия на 2025 M2 съкращава с 0,1 секунди времето за ускорение от нула до 100 км/ч, което достига 4,1 секунди. BMW твърди, че допълнителният въртящ момент и бързото превключване на осемстепенната автоматична трансмисия могат да доведат M2 до 100 км/ч за едва 3,9 секунди. И двете цифри обаче изглеждат крайно консервативни, като се има предвид, че замервахме M2 преди актуализацията със скоростна кутия с механична трансмисия до 100 км/ч само за 3,8 секунди, а екземпляр с автоматична трансмисия - само за 3,6 секунди.

Максималната скорост все още е ограничена до 249 км/ч, освен ако M2 не е оборудван с опционалния пакет M Driver's Package, който увеличава ограничителя до 284 км/ч.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !